Noderīgi ikdienā
2021. gada 9. janvāris, 12:37

Pārvācamies! Praktiski ieteikumi, kā racionāli iesaiņot mantas

"100 Labi Padomi"

Lai pārvākšanās no vecās dzīvesvietas uz jaunajām mājām nepārvērstos bezgalīgā haosā, ieteicams ņemt vērā dažas elementāras lietas.

■ Svars.

Mantu kastes nepiekrāmē pilnas līdz malām – jārēķinās, lai tās varētu arī pacelt un panest. Divdesmit kilogrami ir maksimālais svars; jo smagāka kaste, jo lielāka varbūtība, ka nešanas laikā tā ieplīsīs vai pat saplīsīs.

Smagākos priekšmetus liek kastes apakšā, vieglākos – virsū.

Pavisam sīkus priekšmetus ieteicams ietīt krāsainā papīrā, lai kastes izsaiņošanas laikā tie nepazustu starp saiņošanā izmantotajiem materiāliem.

foto: Shutterstock

■ Grāmatas.

Tās ir sevišķi smagas, tāpēc ar tām kasti piepilda tikai līdz pusei. Virsū var uzlikt vai nu ļoti vieglus priekšmetus, vai vieglus apģērba gabalus.

■ Trauki.

Plīstošus traukus, glāzes un vāzes iesaiņo papīrā katru atsevišķi. Arī trauku kastes nevajag piekrāmēt līdz malām; labāk salikt tikai līdz pusei, lai virsējie trauki ar savu svaru nesaspiestu apakšējos.

Pakojot traukus kastē, ieteicams ik pa laikam pacelt kasti uz augšu, lai pārbaudītu, cik stabili saturs salikts. Ja šļūkā šurpu turpu, pa starpām jāsaliek kāds polsterējamais materiāls.

Trauku kastes augšdaļu var piepildīt ar trauku dvieļiem vai citiem viegliem priekšmetiem.

■ Apģērbs.

Apģērbu un drēbes vari likt kastē praktiski līdz augšai. Sevišķi smalkus apģērba gabalus, piemēram, elegantus kostīmus, ieteicams vispirms katru atsevišķi ielikt pārvalkā.

■ Pārtikas produkti.

Mēdz sacīt – vislabākie produkti ir tie, kas nav jāņem līdzi uz jaunajām mājām. Visjēdzīgākais risinājums – līdz pārvākšanās brīdim izlietot pēc iespējas vairāk, lai iespējami mazāk ir jāņem līdzi.

Zināšanai

● Uz katras kastes noteikti uzraksti, kas tajā atrodas un kurai telpai tā paredzēta.