Viegli paņēmieni, kā ēdienu gatavot veselīgāk
Ja bagātīgi liksi klāt ēdienam garšvielas un garšaugus, tie būs ļoti aromātiski, tāpēc nevajadzēs pievienot tik daudz sāls.
* Ieguldi naudu pannā ar nepiedegošu virsmu un biezu apakšu, – pārsteidzoši, cik maz eļļas nepieciešams, lai ēdiens apceptos patīkamā zeltainā krāsā!
* Taukvielu dozēšanai izmanto pulverizatoru, nevis lej tāpat. Ja tev nepatīk eļļas pulverizatori, vienkārši ielej savu iecienīto eļļu tīrā ūdens pulverizatorā.
* Gatavojot izvēlies svaigo sieru ar mazu tauku saturu, jogurtu un kefīru (vai paniņas) saldā krējuma un pilnpiena vietā, tikai neļauj šiem produktiem uzvārīties, jo tad tie saies ziedos.
* Ja bagātīgi liksi klāt ēdienam garšvielas un garšaugus, tie būs ļoti aromātiski, tāpēc nevajadzēs pievienot tik daudz sāls.
* Gatavojot gaļu, atstāj tai klāt kaulu, tādējādi gaļa būs aromātiskāka.
* Izmanto sierus ar spēcīgu garšu, piemēram, Parmas un zilā pelējuma sierus, jau neliels daudzums šo sieru dos spēcīgu aromātu.
* Kad gatavo vistas krūtiņas fileju, atstāj tai virsū ādu, tādējādi sagatavotā gaļa būs sulīgāka. Ādu var noņemt pirms ēšanas.
* Grilējot grilpannā vai cepeškrāsnī, izmantosi mazāk tauku, nekā cepot parastā pannā. Vajag tikai nedaudz apziest grilējamos produktus ar eļļu.