foto: PA/Scanpix
Pazudušais kaķis Anglijā pēc trīs gadu klejojumiem atgriežas saimnieces nāves gadadienā
Biskvīts (attēlā) pēc trim gadiem atgriezies mājās drīz pēc saimnieces nāves gadadienas.
Mūsu mīluļi
2020. gada 1. novembris, 07:02

Pazudušais kaķis Anglijā pēc trīs gadu klejojumiem atgriežas saimnieces nāves gadadienā

Jauns.lv

Jauku pārsteigumu piedzīvojis Biglendu pāris Anglijā – pēc trīs gadu klejojumiem drīz pēc savas saimnieces nāves gadadienas mājās atgriezies kaķis Biskvīts.

Runcis no Marčas ciema Kembridžšīras grāfistē pazuda 2017. gadā drīz pēc savas saimnieces Šērlijas aiziešanas mūžībā, viņa došanos bezvēsts prombūtnē četros no rīta 1. decembrī iemūžināja mājas novērošanas kamera. Šērlijas dēls Keits ar sievu Sjū darīja visu, lai Biskvītu atrastu, pārmeklēja apkārtni, izlīmēja sludinājumus, bet velti.

Biglendi jau bija zaudējuši cerību, kad piezvanīja no veterinārās klīnikas un pavēstīja, ka kaķis pamanīts pusotru kilometru no viņu mājas.

“Īpaši saviļņo tas, ka Biskvītu atrada tikai pāris dienas pēc manas mātes nāves gadadienas. Gribot negribot jāaizdomājas, ka varbūt viņa vēro mūs no turienes,” saka Keits.   

“Sākumā es neatmetu cerības un vēl dažus mēnešus saucu viņu uz katra stūra. Biskvīts taču ir pēdējais pavediens, kas saistīja mani ar māti,” stāsta Keits. “Kaut arī viņš izskatās un uzvedas citādi nekā agrāk, es uzreiz pazinu viņu un viņš mani, un kopš tā laika murrā un maigojas bez apstājas.”

Atrašanas brīdī mīlulis gan nebija labākajā formā – veterinārārsts atklāja problēmas ar elpošanu un sirdi. Ārstēšana izmaksās apmēram 1500 mārciņu, un Biglendi vāc naudu interneta ziedojumu platformā “GoFundMe”.