Kartupeļu laika gardums - pildītas pankūkas ar šķiņķi
Šīs pankūkas vislabāk garšo klasiskā veidā - ar krējumu.
Garšīgi

Kartupeļu laika gardums - pildītas pankūkas ar šķiņķi

Jauns.lv

Kuram gan negaršo pankūkas?! Turklāt to pagatavošanas versijas ir skaitāmas desmitos, vai pat simtos. Šodien padalīsimies ar kartupeļu pankūku recepti. Kartupeļu pankūkas var ēst ne vien klasiskā veidā, bet arī pildītas ar kūpināta šķiņķa šķēlēm. Nobaudiet!

Sastāvdaļas

    4-5 palieli kartupeļi

    4 šķēlītes šķiņķa

    1 ola

    2 ķiploka daiviņas

    2 ēd.k. milti

    sāls, pipari

Pagatavošana

*    Kartupeļus nomizot un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Pievienot sasmalcinātus ķiplokus, olu, miltus, sāli un samaisīt.

*    Pannā uzkarsēt eļļu un apm. 2 minūtes apcept četras kartupeļu pankūkas (mazliet lielākas par gaļas škēlītēm). Uz divām pankūkām uzlikt pa sagrieztam uz pusēm gaļas gabalam. Apgriežot riņķī pārējās divas pankūkas apsegt gaļas šķēlītes - sanāk pildītas pankūkas. Ar lāpstiņu saspiest. Cept, ik pa brīdim apgriežot, kamēr pankūkas ir gatavas. Tieši tāpat izcept pārējās pankūkas.

*    Pasniedz ar krējumu.

Teksts un foto: BonAppetit.lv