Liellopa gaļa - daudz veselīgāka par citām. Gatavojam pildītu liellopa ruleti - recepte
Gaļa cilvēku uzturā ir viens no galvenajiem olbaltumvielu, aminoskābju, taukskābju, minerālvielu un vitamīnu avotiem. Liellopu gaļā ir vairāk olbaltumvielu nekā cūkgaļā vai jēra gaļā. Aizvien vairāk cilvēku dod priekšroku tieši liellopu gaļai. Piedāvājam lielisku liellopa gaļas ruletes pagatavošanas recepti.
Sastāvdaļas
600g lielopa gaļa
300g cūkgaļas krūtiņa
300g aknas (liellopa vai cūkgaļas)
2 šalotes sīpoli
2 ķiploka daiviņas
150ml brendijs
100ml saldais krējums
1 ola
timiāns
Pildījumam
4-5 žāvētas plūmes
100g siers Čedara vai kūpināts siers
Pagatavošana
* Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 st.
* Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus. saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
* Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 min. Apm. pēc 30 min. foliju atvērt vaļā un turpināt cept. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.
Teksts un foto: BonAppetit.lv