Liellopa gaļa - daudz veselīgāka par citām. Gatavojam pildītu liellopa ruleti - recepte
Aizvien vairāk cilvēku, kuri domā par ēdiena kvalitāti, dod priekšroku tieši liellopu gaļai.
Garšīgi

Liellopa gaļa - daudz veselīgāka par citām. Gatavojam pildītu liellopa ruleti - recepte

Jauns.lv

Gaļa cilvēku uzturā ir viens no galvenajiem olbaltumvielu, aminoskābju, taukskābju, minerālvielu un vitamīnu avotiem. Liellopu gaļā ir vairāk olbaltumvielu nekā cūkgaļā vai jēra gaļā. Aizvien vairāk cilvēku dod priekšroku tieši liellopu gaļai. Piedāvājam lielisku liellopa gaļas ruletes pagatavošanas recepti.

Sastāvdaļas

    600g lielopa gaļa

    300g cūkgaļas krūtiņa

    300g aknas (liellopa vai cūkgaļas)

    2 šalotes sīpoli

    2 ķiploka daiviņas

    100g siers Čedara vai kūpināts siers

Pagatavošana

*    Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 st.

*    Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus. saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.


*    Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 min. Apm. pēc 30 min. foliju atvērt vaļā un turpināt cept. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.

Teksts un foto: BonAppetit.lv