Atvasaras piknikam - burciņu salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
Piknika salāti - kā radīti pēdējiem atvasaras piknikiem brīvā dabā.
Garšīgi

Atvasaras piknikam - burciņu salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

Jauns.lv

Šie salāti lieliski (un ērti) iederēsies, dodoties atpūtā pie dabas. Taču neviens nav teicies, ka nedrīkstat tos pagatavot mājās, lai baudītu skatoties iemīļoto TV pārraidi.

Sastāvdaļas

    400g kūpinātas gaļas

    300g salātlapas

    200g siera (piem., Alpu, Edam, Holandes)

    2 lieli tomāti

    1 dzeltena paprika

    sāls, pipari

Pagatavošana

    Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagriezt kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt.

    Salātus kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.

    Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

    Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas jāsakrata.Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms salātu baudīšanas.

Teksts un foto: BonAppetit.lv