Atvasaras piknikam - burciņu salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
Šie salāti lieliski (un ērti) iederēsies, dodoties atpūtā pie dabas. Taču neviens nav teicies, ka nedrīkstat tos pagatavot mājās, lai baudītu skatoties iemīļoto TV pārraidi.
Sastāvdaļas
400g kūpinātas gaļas
300g salātlapas
200g siera (piem., Alpu, Edam, Holandes)
2 lieli tomāti
1 dzeltena paprika
1 saarkans sīpols
zaļie lociņi
Mērcei:
250g krējums 15%
2 ēd.k. Franču sinepes
1/2 citrona sula
sāls, pipari
Pagatavošana
Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagriezt kubiņos. Lokus smalki sagriezt. Sīpolu sagriezt smalkos kubiņos. Salātus saplūkāt.
Salātus kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas jāsakrata.Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms salātu baudīšanas.