Sildoša recepte vēsā laikā - tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām
Pirms pasniegšanas šo zupu pārkaisa ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām.
Garšīgi

Sildoša recepte vēsā laikā - tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

Jauns.lv

Jo vēsāks laiks aiz loga, jo siltākus ēdienus gatavojam. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo zupas recepti un to noteikti vārīsiet to vēl. Mājiniekiem garšos!

Sastāvdaļas

    700-800g kūpinātas ribiņas

    400g konservētas sviesta pupiņas

    400g konservētas sarkanās pupiņas

    400g sasmalcināti tomāti savā sulā

    1 neliels sīpols

    100g rīvēts siers Parmezāns

    krējums

    sāls, pipari

Pagatavošana

    Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.

    Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 min. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 min.


    Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām. Klāt pasniedz krējumu. 

Teksts un foto: BonAppetit.lv