Sildoša recepte vēsā laikā - tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām
Jo vēsāks laiks aiz loga, jo siltākus ēdienus gatavojam. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo zupas recepti un to noteikti vārīsiet to vēl. Mājiniekiem garšos!
Sastāvdaļas
700-800g kūpinātas ribiņas
400g konservētas sviesta pupiņas
400g konservētas sarkanās pupiņas
400g sasmalcināti tomāti savā sulā
1 neliels sīpols
1 neliels sīpols 2 ķiploka daiviņas
čili pipari
1/2 tējk. katlēts timiāns
1/2 tējk. kaltēts oregano
olīveļļa
svaigs baziliks
100g rīvēts siers Parmezāns
krējums
sāls, pipari
Pagatavošana
Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 min. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 min.
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām. Klāt pasniedz krējumu.
Teksts un foto: BonAppetit.lv