Brīvdienu rītiem ir pankūku smarža - cepam pilngraudu pankūkas ar āboliem
Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.
Garšīgi

Brīvdienu rītiem ir pankūku smarža - cepam pilngraudu pankūkas ar āboliem

Jauns.lv

Pankūku veidi ir visdažādākie, taču šīs vislabāk piestāv tieši rudenim. Kā cimds ar roku! Garšu saderība vienkārši perfekta, un īpaši labi tās garšos brīvdienu rītos. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo pankūku recepti arī jūs!

Sastāvdaļas

    1,5 gl piens

    1,5 gl milti (var pusi uz pusi ar pilngraudu vai auzu miltiem)

    3 olas

    3 vidēji lieli āboli

    1/2 tējk. vaniļas cukurs

    Ābolus sagriezt ne pārāk plānos gredzenos. Serdi var ar speciālu rīku izgriezt pirms ābolu griešanas, vai arī katrai ripiņai atsevišķi izgriezt ar cepumu formiņu. Pannā izkausētā sviestā apcept ābolu ripiņas no abām pusēm, pārkaisot ar brūno cukuru un kanēli. Ābolus pārlikt uz šķīvīša.

    Pagatavot mīklu. Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem. Uzputot olu dzeltenumus ar vaniļas cukuru, pievienot miltus, medu, pienu, cepamo pulveri un visu samaisīt viendabīgā masā. Atsevišķā bļodā uzputot olu baltumus līdz stingrām putām un iecilāt mīklā.

    Pannā izkausēt sviestu un uzliet vienu kausiņu pankūku mīklas. Pankūkā iespiest ābolu gredzenus un, kad pankūka ir apcepusies, uzmanīgi to apgriezt riņķī. Šādā veidā izcept visas pankūkas.

    Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.

Teksts un foto: BonAppetit.lv