Putnu gaļas šašliks. Kā rīkoties, lai nekļūtu sauss
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Putnu gaļas šašliks. Kā rīkoties, lai nekļūtu sauss

"100 Labi Padomi"

Putnu gaļas šašliks ir iecienīts mūsu virtuvē. Daži padomi, lai tas izdotos un nepieviltu ēdājus!

Lai putnu gaļa sanāktu pēc iespējas sulīgāka, pirms cepšanas to vismaz pusstundu vajag marinēt eļļas un garšvielu maisījumā. Arī jogurta marināde padara gaļu maigu.

Jo ilgāk putna gaļa marinējas, jo mīkstāka un irdenāka tā kļūst; tāpēc nevajag pārspīlēt un marinēt vairākas dienas, jo tad zudīs lielākā daļa aromāta un citu labumu.

Pirms grilēšanas marinētie produkti laikus – vismaz pusstundu iepriekš – jāizņem no ledusskapja, jo citādi būs bezgaršīgāki.

Ja marinādē ir daudz zaļumu, tos pirms gaļas cepšanas ieteicams ar lāpstiņu noņemt, jo var piedegt un radīt rūgtu piegaršu.

Putnu gaļu labāk cept mērenā karstumā, citādi tā kļūs sausa un bezgaršīga; turklāt, ja gaļu cep ar visu ādu, lielā karstumā tā mēdz aizsvilties un strauji pārogļoties.

Tēmas