Gluži kā čīzburgers: siera zupa amerikāņu gaumē - visai ģimenei par tikai 7,61 EUR
foto: Shutterstock
Garšīgi

Gluži kā čīzburgers: siera zupa amerikāņu gaumē - visai ģimenei par tikai 7,61 EUR

Jauns.lv

Ja tā rūpīgāk ieskatīsies sastāvdaļu sarakstā, pamanīsi daudz līdzību ar… čīzburgeru. Varbūt šo ideju vari iebarot jaunajai paaudzei, kura sakās zupas neēdam? Iegādājoties produktus "Maxima" veikalos, šādai zupai visai ģimenei iztērēsi vien 7,61 EUR. Kopš maija ir paplašināts pārtikas produktu un preču klāsts, ko tagad un turpmāk "Maxima" veikalos var iegādāties par ilgtermiņā samazinātām cenām. Lai labi garšo! #mēsparjums #jūsparģimeni

Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit

Sastāvdaļas

  • ½ kg liellopa vai jauktas maltās gaļas - 2,40 EUR (Jauktā kotlešu masa Meistara Marka, 450g - 2,29 EUR)
  • 400 g kaltētu tomātu - 1,80 EUR (Saulē kaltēti tomāti BONTA PUGLIA 550g - 2,34 EUR)
  • 400 ml gaļas buljona
  • 200 g Čederas siera - 2,20 EUR (Čedaras siers SN 200 g - 2,20 EUR)
  • 170 g tomātu pastas - 0,55 EUR (Tomātu pasta Maxima Favorit 140G - 0,45 EUR)
  • 1 glāze piena - 0,09 EUR (Piens OPTIMA 2%, 1l, plēvē - 0,39 EUR)
  • 2 kartupeļi - 0,18 EUR (Kartupeļi jaunie 45+ kg - 0,49 EUR)
  • 100 g kečupa - 0,13 EUR (Klasiskais kečups EXTRA LINE 450g - 0,69 EUR)
  • 1 sīpols - 0,06 EUR (Sīpoli 1kg - 0,61 EUR)
  • 1 selerijas kāts - 0,10 EUR (Seleriju kāti gab. - 0,87 EUR)
  • 2 ķiploka daiviņas - 0,05 EUR (Ķiploki 1kg - 4,89 EUR)
  • 2 ēdk. miltu - 0,05 EUR (Kviešu milti OPTIMA LĪNIJA, 2 kg - 0,79 EUR)
  • 2 ēdk. sinepju
  • eļļa – cepšanai

Gatavošana

  • Sakapā sīpolu, ķiploku un sīki sagriez selerijas kātu. Malto gaļu savel nelielās frikadelēs. Kastrolī karstā eļļā apcep garšaugus kopā ar frikadelēm. Pārkaisi ar miltiem un turpini cept vēl pāris minūtes.
     
  • Pie apceptajām frikadelēm pielej gaļas buljonu, liec klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, ļauj, lai viss uzvirst, tad samazini liesmu, uzliec vāku un vāri 10 minūtes.
     
  • Sīki sagriez tomātus, smalki sarīvē Čederas sieru, visu sajauc ar kečupu, tomātu pastu, sinepēm un pievieno zupai. Ņem vērā – zupas īpašo garšu veido arī Čederas siers; lai tas labi kustu, rīvē to uz smalkās rīves. Līdzko siers izkusis, pielej pienu, samaisi un atkal uzvāri. Gatavs!
     
  • Pasniedz ar grauzdiņiem, marinētiem gurķiem, sīpola ripiņām.