foto: Pixabay.com
Kā mājās uz palodzes izaudzēt kvalitatīvus dīgstus
Garšīgi
2020. gada 6. jūnijs, 06:06

Kā mājās uz palodzes izaudzēt kvalitatīvus dīgstus

Jauns.lv

 Vienmēr pērc dabīgas, neapstrādātas un ekoloģiski audzētas sēklas, tā varēsi būt droša par to dīgtspēju un to, ka iegūsi tīru galaproduktu.

  • Mērcē sēklas, graudus un pākšaugus tīrā dzeramajā ūdenī.
     
  • Kad dīgsti ir izmērcēti un noskaloti, rūpējies, lai tie vienmēr būtu mitri, bet nepeldētu ūdenī.
     
  • Skalošana (2 reizes dienā) palīdz dīgstus uzturēt mitrus, tīrus un novērš sēnīšu veidošanos.
     
  •  Kad dīgsti ir gatavi, vari tos glabāt ledusskapī nedēļu, tie joprojām ir dzīvi, bet zemā temperatūrā palēninās to augšana.
foto: Pixabay.com

Dīgstu plusi:

  • Enzīmiem bagāts, dzīvs ēdiens.
  • Uzlabo pašsajūtu un sniedz vitalitāti.
  • Viegli sagremojams produkts.
  • Laba garša un patīkama konsistence.
  • Lieliski iederas salātos, wrap ēdienos un smūtijos.