Kas ir korejiešu kafija, kuras dēļ šobrīd jūk prātā visa pasaule
Izskatās, ka pasauli ir iekarojis jauns kafijas dzēriens, kurš jau kļuvis par īstu hitu. Tā ir Dalgona kafija. Cilvēki sociālajos tīklos steidz dalīties ar tās pagatavošanas recepti, kas patiesībā ir ļoti vienkārša.
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, un šis dzēriens (kas drīzāk gan ir deserts, nevis dzēriens) populārs kļuva teju vienā mirklī, kad cilvēki sāka to popularizēt sociālajos tīklos.
Un tas nav pārsteigums, jo Dalgona kafija ir pagatavojama elementāri - ir vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, kuras atrodamas teju katrā virtuvē. Un tās ir - šķīstošās kafijas granulas, ūdens, cukurs un piens.
Pagatavošana ir vienkārša: ņem divas karotes katras sastāvdaļas (kafijas granulas, verdošs ūdens, cukurs) un puto, līdz tumšā ūdeņainā pasta pārvēršas par biezu, krēmīgu gaišbrūnu maisījumu.
Un tad šo maisījumu uzmanīgi uzliek uz krūzītē iepriekš sagatavota karsta vai auksta piena.
Dzērienam būs rūgtena kafijas garša un salda pēcgarša. Tomēr galvenā Dalgona kafijas pievilcība slēpjas tās tekstūrā - tā ir tik samtaina un mīksta, ka šķiet: tu ēd krēmu ar kafijas garšu.
Piedāvājam ielūkoties videopiemēros, kā tiek gatavota Dalgona kafija.