foto: Unsplash
Pavasara vitamīnu kokteiļu kūre - 3 receptes iedvesmai
Garšīgi
2020. gada 4. aprīlis, 06:12

Pavasara vitamīnu kokteiļu kūre - 3 receptes iedvesmai

"100 Labi Padomi"

Vēl mazliet jāpagaida līdz pašu audzētajiem salātiem un redīsiem, tāpēc meklē vitamīnus citos produktos, piemēram, dīgstos, kurus vari diedzēt pati vai nopirkt veikalā.

  •  Tomātu kokteilis ar lucernas dīgstiem. Glāze lucernas dīgstu, glāze tomātu sulas, glāze rupji rīvētas selerijas saknes, sula no puslaima, ½ tējk. sāls. Rupji sablendē dīgstus un selerijas sakni, pievieno tomātu un laima sulu, sāli un sablendē līdz viendabīgai substancei.
     
  •  Apelsīnu kokteilis ar saulespuķu sēklu dīgstiem. Glāze saulespuķu sēklu dīgstu, glāze ābolu sulas, 2 apelsīnu mīkstumi, 1 tējk. citrona sulas, cukurs, ja vēlies. Vispirms sablendē dīgstus, tad pievieno pārējās sastāvdaļas un sablendē maigā dzērienā.
     
  •  Kokosriekstu piena un pupiņu dīgstu kokteilis. Glāze pupiņu dīgstu, 2 glāzes koksriekstu piena (nopērkams veikalā), ½ daiviņas ķiploka, 1 ēdk. riekstu eļļas, naža gals maltu romiešu ķimeņu (kumīna). Metāla karotē ar eļļu uz mazas uguns aptuveni 2 minūtes uzkarsē ķiploku, tad liec traukā kopā ar eļļu, dīgstiem un romiešu ķimenēm un smalki sablendē. Pielej kokosriekstu pienu un pamatīgi saputo.