Kā pagatavot karalisku pastu ar salami un pikanto siera mērci, iztērējot vien 3,23 EUR
Žāvētā desa, spageti un siers ir iemīļoti produkti, kas arī pašlaik daudziem ir mājās to samērā ilgā uzglabāšanas termiņa dēļ. Tos apvienojot kopā, sanāk garda, un, kas nav mazsvarīgi, – ātri pagatavojama maltīte visai ģimenei. "Maxima" rāda, kā šo ēdienu 4 cilvēku ģimenei pagatavot vien 25 minūšu laikā, turklāt, izvēloties produktus Maxima XXX veikalos ar atzīmi "Sirsnīgas izvēles", tai izmaksājot vien 3,23 EUR! Lai jums labi garšo un, pavadot laiku mājās gan strādājot, gan mācoties, atliek laiks arī atpūtai un mierīgai būšanai kopā! #mēsparjums #jūsparģimeni
Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:
Pagatavošanai nepieciešamie produkti un to cenas (4 personām)
- 500 g pastas "Barilla Spaghetti Nr. 5" (1 kg) - 1.99 EUR
- 400 ml saldā krējuma ""Exporta 35% (500 ml) - 1.99 EUR (iepriekš 2.70 EUR)
- 500 g salami desas "Casaponsa" (sver. 6,99 EUR/KG) - 3.50 EUR (iepriekš 10.49 EUR/KG)
- 250 g rīvētā siera "Džiugas" mais. "Pasta" (250 g) - 3,09 EUR
- 4 ķiploka daiviņas (Ķiploki fas. 80g) - 0,69 EUR
- olīveļļa
- baziliks
- šķipsniņa aso sarkano čili piparu "Santa Maria" pārslas (28g) - 1,69 EUR
- sāls
Šis ēdiens 4 personām standartā bez atlaidēm maksā 15,41 EUR. Izvēloties “Sirsnīgas izvēles” produktus Maxima XXX veikalos, kuros ar “Paldies” karti” ilgtermiņā samazinātas cenas virknei produktu, tas izmaksās vien 12.95 EUR. Ietaupījums vienai ēdienreizei – 2,46 EUR.
Pagatavošana (25 minūtes)
1. Makaronus novāra "al dente" (mazliet mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma), ūdeni notecina.
2. Ķiploku daiviņas saspiež ar plato naža galu. Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiplokus. Pievienot strēmelītēs sagrieztu salami un apgrauzdē to. Salami desu izņem, bet tajā pašā pannā ielej saldo krējumu, pievieno lielāko daļu siera, šķipsniņu čili pārslu un maisa, līdz siers izkūst. Pašās beigās pievieno spageti, apmaisa.
3. Ēdienu pasniedz ar apgrauzdētu salami desu, pārkaisot ar sieru un bazilika lapiņām. Labu ēstgribu!
Recepte publicēta sadarbībā ar "Maxima"