foto: Shutterstock
Kā sunim palīdzēt pārdzīvot aukstumu?
Mūsu mīluļi
2020. gada 20. janvāris, 16:34

Kā sunim palīdzēt pārdzīvot aukstumu?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Veterinārārsts Jānis Beinerts uzskata, ka apģērbs noteikti vajadzīgs tiem suņiem, kuriem pašiem bieza kažoka nav, piemēram, Meksikas kailās vai Ķīnas cekulainās šķirnes suņiem. Taču arī viņu vidū ir norūdīti eksemplāri, kas dinamisku un īsu pastaigu var izbaudīt bez mētelīša.

Vairāk uzmanības būtu jāpievērš kam citam – pilsētas suņu ķepām: slapjdraņķis, sniegs, peļķes, klāt vēl sāls vai smilšu piemaisījums, tāpēc reizēm tās iekaist un sasprēgā. Lai tas nenonāktu tik tālu, ka nepieciešamas antibiotikas un nopietna ārstēšana, profilaksei var vilkt suņu zābaciņus vai lietot veterinārajās aptiekās nopērkamās smēres vai vaskus, ko ķepās ieziež pirms pastaigām. Svarīgi atcerēties, ka ķepas pēc pastaigas rūpīgi jānomazgā – jāpamērc vanniņā un jānosusina ar dvieli!

Ko darīt lauku sunim?

Tie suņi, kas dzīvo ārā, ziemā patērē vairāk enerģijas, lai sevi sasildītu. Tāpēc viņam nepieciešama papildu barība. Veterinārārsts iesaka ziemā āra sunim barības daudzumu palielināt par 20 procentiem.  Ja liels suns vasarā ēdis 600–700 g sausās barības, ziemā viņam nepieciešami 800 g barības.

Ja suns dzīvo ārā un ir pieradis pie zemas temperatūras, viņš izturēs lielu salu, ja vien būs laba suņu būda. Svarīgi, lai būdā būtu koka grīda un kāds matracītis, lupatas vai salmi – lai dzīvnieks var veidot migu. Vērts padomāt, kā nosegt būdas ieeju, lai pa to iekšā nepūš vējš un sniegs.