foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami smaržīgi Ziemassvētku dekori
Noderīgi ikdienā
2019. gada 14. decembris, 05:44

Ātri pagatavojami smaržīgi Ziemassvētku dekori

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Liekot lietā iztēli, brīnišķīgus svētku dekorus var pagatavot no dabīgiem materiāliem. Lūk, dažas idejas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemassvētku smarža burciņā. Sagriez lielu apelsīnu šķēlēs vai daivās un kopā ar kanēļa miziņām, krustnagliņām un kardamonu pildi burciņā. Kā košu akcentu ieber dzērvenes. Pārlej ar karstu ūdeni. Ja gribi intensīvāku smaržu, piepilini kādu ēterisko eļļu – atbilstīgu tām sastāvdaļām, kas iepildītas burciņā.

Uzliec vāku un, kad ūdens atdzisis, uz diennakti ieliec ledusskapī, lai smaržas savelkas, bet saturs nesāk bojāties. Ikreiz, kad gribi Ziemassvētku smaržu istabā, izņem burciņu no ledusskapja un bez vāciņa liec ūdens peldē sakarsēties.

Čiekuri ar Ziemassvētku smaržu. Salasi lielākus un mazākus priežu un egļu čiekurus, apslaki ar Ziemassvētku ēteriskajām eļļām, saliec lielā, glītā traukā un novieto krāsns, plīts vai radiatoru tuvumā. Kad čiekuri izžūs, telpā izplatīsies burvīga smarža.

Smaržīgas skujas skapī. Mazos, glītos auduma maisiņos sabāz svaigas egļu skujas un pieliec klāt pannā sakarsētas veselas Ziemassvētku garšvielas, piemēram, kanēļa miziņu, zvaigžņu anīsu, kardamona pogaļas, krustnagliņas u. c.

Aizsien ciet un iekarini skapī vai ieliec veļas plauktā. Atceries nākamajā dienā izņemt un pārbaudīt, vai neveidojas pelējums, jo skujas nav sausas. Ja viss kārtībā, sakrati saturu, maisiņu atkal aizsien un ieliec skapī vēl uz kādu dienu.