Vienkārši un viegli triki, kā ēdienu gatavot veselīgāk
foto: Unsplash
Garšīgi

Vienkārši un viegli triki, kā ēdienu gatavot veselīgāk

"100 Labi Padomi"

Ieguldi naudu pannā ar nepiedegošu virsmu un biezu apakšu, – pārsteidzoši, cik maz eļļas nepieciešams, lai ēdiens apceptos patīkamā zeltainā krāsā!

* Taukvielu dozēšanai izmanto pulverizatoru, nevis lej tāpat. Ja tev nepatīk eļļas pulverizatori, vienkārši ielej savu iecienīto eļļu tīrā ūdens pulverizatorā.

* Gatavojot izvēlies svaigo sieru ar mazu tauku saturu, jogurtu un kefīru (vai paniņas) saldā krējuma un pilnpiena vietā, tikai neļauj šiem produktiem uzvārīties, jo tad tie saies ziedos.

* Ja bagātīgi liksi klāt ēdienam garšvielas un garšaugus, tie būs ļoti aromātiski, tāpēc nevajadzēs pievienot tik daudz sāls.

* Gatavojot gaļu, atstāj tai klāt kaulu, tādējādi gaļa būs aromātiskāka.

* Izmanto sierus ar spēcīgu garšu, piemēram, Parmas un zilā pelējuma sierus, jau neliels daudzums šo sieru dos spēcīgu aromātu.

* Kad gatavo vistas krūtiņas fileju, atstāj tai virsū ādu, tādējādi sagatavotā gaļa būs sulīgāka. Ādu var noņemt pirms ēšanas.