Kā viegli noņemt miziņu lazdu riekstiem?
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Kā viegli noņemt miziņu lazdu riekstiem?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Kad lazdu rieksti izlobīti no cietās čaulas, tos vēl klāj plāna brūna miziņa, kas daudziem nepatīk. Ar vienkāršu paņēmienu – apgrauzdēšanu un berzēšanu – var nolobīt uzreiz lielāku porciju.

■ Riekstus uzber uz sausas plāts, liek 160–175 grādu karstā cepeškrāsnī un grauzdē, līdz miziņa pārplīst. Šis process parasti ilgst 10–12 minūtes. Riekstus var grauzdēt arī sausā pannā uz plīts.

■ Kad miziņa pārplīsusi, riekstus mazliet padzesē, tad uzber uz dvieļa, aizloka ciet un cītīgi berzē – miziņa pati atdalīsies. Vēl viens variants – saņem dvieli kā saini un sparīgi dauza pret cietu virsmu.

■ Ja kādi rieksti ir vēl ar miziņu, tos izlasa, vēlreiz pagrauzdē, atdzesē un norīvē.