Vienkārši līdzekļi odu atbaidīšanai
2019. gada 6. jūnijs, 07:30

Vienkārši līdzekļi odu atbaidīšanai

100 Labi padomi

Jauns.lv

Izrādās, ka pret odiem var cīnīties ar aromātiskajām eļļām.

  • Odiem nepatīk dažas specifiskas smaržas, piemēram, lavandas, citronmelisas, salvijas, kaķumētras, smaržīgās pelargonijas aromāts. Lai odi nelidotu istabā, ieteicams uz palodzes salikt mazus podiņus ar šiem smaržīgajiem augiem. Ja klāj galdu dārza svētkiem, šādus podiņus saliec rindā uz galda.
  • Viens no efektīvākajiem līdzekļiem ir citronellas eļļa, ko iegūst no citronzāles. Šo eļļu mēdz pievienot pretodu svecēm, taču pāris pilienu var uzpilināt arī uz apģērba vietās, kur neatstāj traipus vai vismaz nevar tos redzēt.
  • Iepriekšminēto augu eļļas var iepilināt mazā trauciņā ar ūdeni un uzlikt uz sveces aromlampiņā. Šādi tvaiki iedarbojas spēcīgāk par tīru eļļu.
  • Ja pie rokas nav eļļu, noder arī saberztas svaigas lapiņas. Tās uzliek uz šķīvja vai dvielīša. Dvieļa priekšrocība – tas viegli piesūcas ar ēteriskajām eļļām, tāpēc to var pirms gulētiešanas uzklāt uz spilvena.
  • Vēl viens variants – smaržīgo augu lapiņas ieliek karstumizturīgā trauciņā un aizdedzina. Iedarbība gan būs jūtama tik ilgi, kamēr kūpēs dūmi, tāpēc garākam vakaram jāsarūpē lielāks daudzums lapiņu.