Garšīgi
2018. gada 3. jūlijā, 05:50
Mazliet citādāka recepte: aukstā zemeņu zupa ar klimpiņām
Mannas klimpiņu vietā var būt putukrējuma kaudzītes, pārkaisītas ar rīvētu šokolādi.
4personām
25 minūtes pagatavošanai
Vajadzēs:
- 300 g zemeņu
- 300 g arbūza mīkstuma
- 1 bumbieris
- 1 ingvera saknes gabaliņš (2–3 cm)
- 2 ēdk. gatavā grenadīna sīrupa
- 2 tējk. citrona sulas
- vaniļas cukurs pēc garšas
- citronmelisas vai piparmētras lapiņas
Klimpiņām:
- 2 olu baltumi
- 1 ēdk. mannas
- 1 tējk. cukura
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Arbūzu sagriez gabaliņos, zemenes notīri un sagriez četrās daļās, bumbieri nomizo un arī sagriez gabaliņos. Ingveru nomizo un sarīvē.
2. Visu kopā ar sīrupu sablendē. Iemaisi vaniļas cukuru un citrona sulu.
3. Lielā katlā uzvāri ūdeni.
4. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās putās. Cukuru samaisi ar mannu un iejauc olbaltumā.
5. Ar divām tējkarotēm ņem mazas kaudzītes un liec verdošajā ūdenī. Karsē 4–5 minūtes. Izņem laukā un notecini.
6. Auksto zupu lej šķīvjos un ieliec klimpiņas. Izrotā ar citronmelisas vai piparmētras lapiņām.