foto: Vladimirs Kravcovs
Šodien pasaulē svin cepšanas dienu. Uzzini, kā pagatavot pavasarīgu franču rabarberu kūku!
Pagatavot iespējams mājās, krāsnī jācep aptuveni viena stunda!
Garšīgi
2018. gada 17. maijs, 19:14

Šodien pasaulē svin cepšanas dienu. Uzzini, kā pagatavot pavasarīgu franču rabarberu kūku!

Jauns.lv

17. maiju daudzviet pasaulē svin kā cepšanas dienu, un tiem, kuri arī savā virtuvē jūtas kā mājās, šis ir lielisks iemesls pagatavot gardu pavasara našķi gan sev, gan citiem. Sadarbībā ar iecienīto Vecrīgas kafejnīcu “Spināti un sviests” piedāvājam atsvaidzinošas franču rabarberu kūkas recepti.

1.    Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Izoderē ar cepamo papīru 26 cm diametra cepamo formu

2.    Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri un sāli

3.    Sviestu puto ar cukuru, pa vienai pievienojot olas. Iekuļ vaniļu, apelsīna miziņu un sulu

4.    Masā iecilā miltus, iemaisa rabarberus un zemenes

5.    Mīklu liek formā un nolīdzina virsmu, pārkaisa mandeles

6.    Cep krāsnī aptuveni stundu, gatavību pārbauda ar koka skaliņu

foto: Vladimirs Kravcovs
Pagatavot iespējams mājās, krāsnī jācep aptuveni viena stunda!

Sastāvdaļas:

200 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1/8 tējk. sāls
120 g mīksta sviesta
200 g cukura
vaniļa
1 ēdk. rīvētas apelsīna miziņas
2 ēdk. apelsīnu sulas
3 olas
600 g rabarberu, sagrieztu
100 g svaigu zemeņu, ripiņās
Mandeļu plāksnītes vai citi rieksti