foto: Shutterstock
Krēmīga un atsvaidzinoša jogurta siera kūka ar mellenēm
Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama.
Garšīgi
2018. gada 16. maijs, 21:21

Krēmīga un atsvaidzinoša jogurta siera kūka ar mellenēm

"100 Labi Padomi"

Krēmīga un atsvaidzinoša kūka, īsti piemērota pavasara svinēšanai. Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama. Svaigu vai saldētu melleņu vietā vari ņemt citas ogas, piemēram, brūklenes vai upenes.

12 gabaliņi
25 minūtes pagatavošanai + 35 minūtes cepšanai

300 g svaigā siera ricotta
300 g dabīgā grieķu jogurta
200 g cepumu, smalki sadrupinātu
175 g sviesta, mīksta
170 g brūnā cukura
100–120 g melleņu
3 olas
1 citrons, rīvēta miziņa
2 ēdk. miltu

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izoderē ar cepampapīru dziļāku cepamplāti (20 x 30 cm), viegli iesmērē ar sviestu.

2. Rūpīgi sajauc cepumu drupačas ar sviestu. Liec to cepamplātē, izlīdzini un pieblīvē. Liec uz 15 minūtēm ledusskapī.

3. Bļodā sajauc jogurtu, olas, svaigo sieru, miltus un citrona miziņu. Ja vēlies, vari piejaukt daļu ogu, taču jāņem vērā, ka sulīgākas ogas siera kūkas masu padarīs šķidrāku un nāksies ilgāk cept. Labāk dari tā: siera masu uzklāj uz cepumu un sviesta pamatnes. Liec cepties 30–35 minūtes, līdz virsiņa ir jauki brūngana.

4. Atdzesē, sagriez gabalos, pārkaisi ar ogām un pasniedz.