Bagātīgākai garšai pudiņam var pievienot garšvielas, piemēram, kardamonu vai ingveru, vai kādu esenci.
Garšīgi
2018. gada 27. aprīlī, 15:30
Mannas pudiņš ar ogu mērci (un citi vienkārši pagatavojami saldie pudiņi)
Pudiņiem ar ogu mērci derēs gan svaigas, gan saldētas ogas, vienīgi jāraugās, lai cukura daudzumu sabalansētu ar ogu skābumu.
Pudiņa pamatrecepte
500 ml piena
50 g cukura
45 g cietes
šķipsniņa sāls
1. Bļodiņā samaisi cukuru ar cieti un sāli. Pielej 5–6 ēdamkarotes auksta piena un sakul, lai nebūtu kunkuļu.
2. Pārējo pienu uzvāri, noņem no uguns un iekul cietes un cukura maisījumu.
3. Liec atpakaļ uz uguns un maisot vāri apmēram minūti.
4. Iepildi pudiņa veidnē vai citā traukā, kas izskalots ar aukstu ūdeni, un uz 3–4 stundām ieliec ledusskapī.