Kā vienkāršu buljonu pārvērst garšīgā zupā?
Kad karsts buljons ieliets šķīvjos, ieliec tajā "zupas omletes" gabaliņus. Tos var pagatavot arī pāris dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapī. Sasaldēšanai gan tie nav piemēroti.
Pamatrecepte
1. 2 olas sakul (bet neputo) ar 125 ml piena, šķipsniņu sāls un šķipsniņu rīvēta muskatrieksta.
2. Ielej divās mazās ietaukotās veidnītēs vai karstumizturīgās tasītēs – tā, lai piepildītu divas trešdaļas. Cieši pārklāj ar alumīnija foliju. Ieliec katlā un ielej tik daudz karsta ūdens, lai veidnītes par divām trešdaļām atrodas ūdenī. Uzvāri, katlam uzliec vāku un uz ļoti, ļoti mazas uguns karsē 30–35 minūtes.
3. Veidnītes uzmanīgi izņem no ūdens un mazliet atdzesē. Ar plānu nazi atdali sarecējušo maisījumu no malām un izgāz uz dēlīša. Atstāj, lai pavisam atdziest.
4. Vispirms sagriez pabiezās šķēlēs, pēc tam: salmiņos, rombiņos vai gabaliņos.
Varianti
▪ 2 olas sakul ar 125 ml piena, 1 ēdk. smalkos gabaliņos sagrieztas sarkanās paprikas, 1 ēdk. gatavās paprikas pastas (veikalā nopērkama – Ajvar) un šķipsniņu sāls.
▪ 2 olas sakul ar 125 ml piena un smalki sakapātiem garšaugiem (3 pētersīļu zariņiem, 6 maurlociņiem un 2 raudenes zariņiem) un šķipsniņu sāls.
▪ 2 olas sakul ar 125 ml piena, 1 tējk. karija pulvera un šķipsniņu sāls. Kad maisījums ieliets veidnītēs, pārkaisi ar koriandra lapiņām.