Mafini ar zemenēm: recepte
foto: Shutterstock
Garšīgi

Mafini ar zemenēm: recepte

Mammamuntetiem.lv

Iepriecini mīļos ģimenes locekļus ar mafiniem, kas atgādinās par vasaras sajūtām.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  •     Milti – 180g
  •     Ola - 1 gab
  •     Cukurs – 200g
  •     Sviests – 100g  
  •     Cepamais pulveris – šķipsniņa
  •     Soda – šķipsniņa
  •     Skābais krējums – 100g  
  •     Sāls – šķipsniņa
  •     Citronu sula – ½ gab

Krēmam:

  •     Mascarpone siers – 150g
  •     Salds krējums – 150g
  •     Pūdercukurs –20g
  •     Svaigas piparmētras – 1ēd.k.
  •     Zemenes – 200g

Pagatavošana:

  • Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
     
  • Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.
     
  • Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.
     
  • Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
     
  • Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

Recepte: "Rimi Gardēžiem"

Tēmas