Garšīgi
2018. gada 27. februārī, 12:50
Mafini ar zemenēm: recepte
Iepriecini mīļos ģimenes locekļus ar mafiniem, kas atgādinās par vasaras sajūtām.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti – 180g
- Ola - 1 gab
- Cukurs – 200g
- Sviests – 100g
- Cepamais pulveris – šķipsniņa
- Soda – šķipsniņa
- Skābais krējums – 100g
- Sāls – šķipsniņa
- Citronu sula – ½ gab
Krēmam:
- Mascarpone siers – 150g
- Salds krējums – 150g
- Pūdercukurs –20g
- Svaigas piparmētras – 1ēd.k.
- Zemenes – 200g
Pagatavošana:
- Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
- Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.
- Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.
- Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
- Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.
Recepte: "Rimi Gardēžiem"