foto: Edijs Pālens/LETA
Slokā sakopj pēc ugunsgrēka
Starp atkritumiem pamanīti iepakojumi ar uzrakstiem skandināvu valodā.
Viena Vide Visiem
2017. gada 16. jūlijs, 15:30

Slokā sakopj pēc ugunsgrēka

Kas Jauns Avīze

Slokā uzņēmums Clean R no ugunsgrēkā cietušās nelikumīgās atkritumu glabātavas teritorijas nepilnā nedēļā izvedis 4500 tonnu drazu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc milzīgās degšanas šeit bija palikuši 14 000 tonnu atkritumu. Lai vietu pilnībā sakoptu, valsts piešķīrusi 700 000 eiro, iepirkumā uzvarēja Clean R, kam darbs jāpaveic mēneša laikā. Uzņēmums paredz, ka jūlijā tas būs izdarīts.

Atkritumus ved uz poligona Getliņi šķirošanas rūpnīcu, atdala visu, kas nododams pārstrādei, bet lielāko daļu varētu samalt un nodot sadedzināšanai Cemex rūpnīcai.

SIA Prima M, kas saimnieko šajā teritorijā, atteikusies to attīrīt, jo nav naudas. Valsts gan plāno iztērētos līdzekļus no firmas piedzīt, bet, visdrīzāk, tai nekā nebūs. Prima M pamatkapitāls ir 2846 eiro, tā pieder SIA SO Trust, kuras vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

Starp atkritumiem pamanīti iepakojumi ar uzrakstiem skandināvu valodā. Zviedrijas Valsts vides aizsardzības aģentūra atzinusi, ka uz Latviju pārstrādei sūtītas plastmasas atkritumu kravas, taču to galamērķis bija uzņēmums Aggregare pie Lojas Sējas novadā.

Tēmas