Cilvēki atrāda savas sēņu fotogrāfijas un atklāj, kurā pusē bekojuši
Kā allaž, pienākot rudenim, sociālos tīklus pārplūdina fotogrāfijas no meža, kurās cilvēki atrāda savus groziņus. Arī portāla Kasjauns.lv lasītāji padalījās ar atrasto beciņu, gaileņu un bērzlapju fotogrāfijām, un pat atklāja, kurā pusē sēņojuši.
Entuziasti ziņo, ka sēņu mežos šogad ir visai daudz un pilnu groziņu pielasīt var itin ātri, vienīgais svarīgi ir zināt īstās vietas un piespiest sevi celties ļoti laicīgi, lai mežā nonāktu, pirms visa raža jau novākta.
Lasītāji atrāda savus groziņus un atklāj, kur sēņojuši
Sēņu galerija
Parādi arī citiem savas sēnes! Fotogrāfijas sūti uz kasjauns@kasjauns.lv un, ja vien tas nav noslēpums, pastāsti, kurā pusē sēņoji!
Sēņo, bet esi prātīgs
Lai sēņošana nepārvērstos nelaimē, esi gudrs un prātīgs, un nodrošinies ar pašu nepieciešamāko, atgādina Valsts policija.
"Pirms dodies mežā, bez naža un groziņa, kur salikt savāktos meža labumus, neaizmirsti pabrīdināt līdzcilvēkus par savu prombūtni un atgriešanās laiku! Tāpat obligāti paņem līdzi uzlādētu telefonu saziņai, kā arī neaizmirsti lejuplādēt mūsu aplikāciju “Mana drošība”, ja nu gadās apmaldīties un nepieciešams nosūtīt savas koordinātas operatīvajiem dienestiem," saka likumsargi.
Aplikāciju “Mana drošība” savā viedtālrunī iespējams lejupielādēt "Google Play" un "Apple Store" veikalos.
Recepte: ceptas baravikas ziemas krājumiem
Ja šogad sēņošana bijusi īpaši sekmīga un izdevies tikt pie kārtīgiem baraviku kalniem, piedāvājam vienkāršu un ātru recepti to uzglabāšanai ziemā.
Sastāvdaļas:
- Baravikas
- Sviests
- Sāls, pipari
Pagatavošana:
- Notīrītas baravikas sagriež nelielos gabaliņos un liek pannā cepties.
- Tās cep, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
- Tad pievieno sviestu, pārkaisa sāli un piparus.
- Atdzisušas saceptās sēnes pilda trauciņos.
Šīs sēnes ziemā var izmantot gan zupu pagatavošanai, gan sēņu mērcītēm vai arī vienkārši tāpat sacept ar kartupeļiem! Labu apetīti!