Ko labu pagatavot, ja ir daudz diļļu? (Vai citu zaļumu)
foto: Juris Rozenbergs
Diļļu cenas Nakts tirgū Rīgā jūlijā.
Garšīgi

Ko labu pagatavot, ja ir daudz diļļu? (Vai citu zaļumu)

"100 Labi Padomi"

Pagatavo garšīgu mērci – ātrai apēšanai un ilgākai uzglabāšanai.

Ātrā diļļu mērce 

 

Patiesībā šī ir universāla recepte, pēc kuras tieši tāpat var pagatavot lupstāja, pētersīļu, koriandra un citu zaļumu mērces. Pirmajā reizē der eksperimentēt ar garšvielām un ķiploku daudzumu, jo vienam vesela galviņa var šķist par daudz, citam – par maz. Ja zaļumu daudz, bet ledusskapī vietas maz, šo mērci var iepildīt mazos trauciņos un sasaldēt.

Vajadzēs:

2 prāvas diļļu buntes
110 ml olīveļļas
1 ķiploka galviņa
1 citrona sula un smalki sarīvētas miziņas
dažāda asuma svaigi malti pipari – pēc vēlēšanās
šķipsniņa cukura
sāls

Pagatavošana: 

1. Dilles ar visiem kātiem sakapā, ķiplokus nomizo un sagriez gabaliņos.
2. Pievieno pārējos produktus un sablendē, cik viendabīgā konsistencē vēlies.
3. Iepildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.