Ko labu pagatavot, ja ir daudz diļļu? (Vai citu zaļumu)
Pagatavo garšīgu mērci – ātrai apēšanai un ilgākai uzglabāšanai.
Ātrā diļļu mērce
Patiesībā šī ir universāla recepte, pēc kuras tieši tāpat var pagatavot lupstāja, pētersīļu, koriandra un citu zaļumu mērces. Pirmajā reizē der eksperimentēt ar garšvielām un ķiploku daudzumu, jo vienam vesela galviņa var šķist par daudz, citam – par maz. Ja zaļumu daudz, bet ledusskapī vietas maz, šo mērci var iepildīt mazos trauciņos un sasaldēt.
Vajadzēs:
2 prāvas diļļu buntes
110 ml olīveļļas
1 ķiploka galviņa
1 citrona sula un smalki sarīvētas miziņas
dažāda asuma svaigi malti pipari – pēc vēlēšanās
šķipsniņa cukura
sāls
Pagatavošana:
1. Dilles ar visiem kātiem sakapā, ķiplokus nomizo un sagriez gabaliņos.
2. Pievieno pārējos produktus un sablendē, cik viendabīgā konsistencē vēlies.
3. Iepildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.