Daudz garšīgāk nekā no veikala: mājās gatavoti vistas "nageti"
foto: Shutterstock
Garšīgi

Daudz garšīgāk nekā no veikala: mājās gatavoti vistas "nageti"

Mammamuntetiem.lv

Atliek vienreiz izmēģināt, līdz mājās gatavotus nagetus vairs neaizstās ne veikalā nopērkamie, ne makdonalda neveselīgās nagetu uzkodas!

Sastāvdaļas:

  •     vistas fileja
  •     2 olas
  •     malti melnie pipari
  •     1 glāze miltu
  •     sāls
  •     malta paprika
  •     rīvmaize
  •     smidzināmā eļļa

Gatavošana:

  •     Cepeškrāsni liek sildīties līdz 200 grādiem.
  •     Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos vai strēmelītēs.
  •     Sagatavo trīs bļodas: vienā ieber miltus, nedaudz piparus, papriku, sāli un izmaisa, lai tie sajaucas. Otrā bļodā sakuļ olas. Trešajā ieber rīvmaizi.
  •     Tad sagrieztos filejas gabaliņus vispirms apviļā pirmajā bļodā - miltu, piparu, sāls un paprikas maisījumā.
  •     Apviļātos filejas gabaliņus no abām pusēm iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā rīvmaizē.
  •     Kad visi filejas gabaliņi ir apviļāti, izmērcēti un vēlreiz apviļāti, tos liek ieeļļotā cepešpannā un nedaudz apsmidzina ar eļļu arī pašus nagetus.
  •     Tos cep 20 minūtes, cepšanas laikā apgriežot arī uz otru pusi katru.