Dārzeņu čipsi - skatoties hokeju, grauzt šādus ir daudz veselīgāk.
Garšīgi
2017. gada 8. maijā, 10:27
Veselīga uzkoda: ātrie čipsi no dārzeņiem
Pavasarī, kad jau pieejami pirmie zaļumi, pērnās sezonas dārzeņiem vairs nav īstas piekrišanas, turklāt tie arī zaudējuši lielu daļu vērtības. Taču čipsu pagatavošana ir labs variants, kā vēl var pagūt padarīt dārzeņus garšīgus un iekārojamus.
Čipsiem labi noder burkāni, bietes, seleriju un pētersīļu saknes, pastinaki, arī kartupeļi un pat ķirbji.
1. Dārzeņus nomizo un sagriez ļoti plānās šķēlītēs – vēl jo labāk, ja tos var saēvelēt šķēlītēs.
2. Ieber lielā bļodā, viegli apslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli. Saudzīgi samaisi.
3. Vienā kārtā klāj uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
4. Liec 180 grādu karstā krāsnī un cep, cik kraukšķīgus vēlies.
5. Ja gribi, pārkaisi ar maltiem pipariem vai citām garšvielām.