Veselas linsēklas ļoti labi iederas dažādos mušļos, ko papildina ar jogurtu. Saberztas sēklas var iemaisīt arī rjaženkā un pievienot augļu gabaliņus un ogas.
Garšīgi
2016. gada 20. oktobrī, 16:25
Pieaug interese par seno produktu - linsēklām. Kā tās izmantot virtuvē?
Lini ir viens no visvecākajiem, svarīgākajiem un daudzpusīgākajiem kultūraugiem, ko cilvēce pazīst vismaz 10 000 gadu un, iespējams, vēl ilgāk, jo, ņemot vērā dažādus pētījumus, tiek pieņemts, ka Viduseiropā, arī Āzijas un Āfrikas mērenā klimata teritorijās lini auguši jau pirms 600 000 (!) gadu.
Atšķirībā no citiem seniem kultūraugiem lini spēlē daudz lielāku lomu. Ir tādi senatnes pētnieki, vēstures un uztura speciālisti, kuri uzskata, ka bez liniem cilvēka attīstība nemaz nevarētu izvērsties tā, kā nu tas ir noticis. Sākumā lini lietoti pārtikā, pēc tam kļuvuši par universālu augu, jo linšķiedras izmantotas teju vai visās sadzīves jomās. Tagad, kad atkal pieaug vēlme pēc dabiskas, veselīgas pārtikas, atgriežas interese arī par linsēklām un lineļļu.