Ko uz suši patīk likt pašiem japāņiem? TOP 5
foto: Shutterstock
Dīvainā kārtā tuncis Japānā nebūt nav populārākais suši veids.
Garšīgi

Ko uz suši patīk likt pašiem japāņiem? TOP 5

Kasjauns.lv

Suši ir mums zināmākais ēdiens, kas nācis no Uzlecošās saules zemes, bet laika gaitā tas pamanījies kļūt daudz rietumnieciskāks un pazaudēt dažas no savām garšas niansēm. Pētījumā noskaidrots, kādus suši veidus ir iecienījuši paši japāņi. Dīvainā kārtā tuncis nav populārākais.

1. Lasis - un nekas vairāk

Vienkāršs lasis – 44,4% aptaujātie atzina, ka vislabprātāk uz savas mazās rīsu uzkodas ieraudzītu svaigu lasi un neko vairāk.

„Tas iet labi kopā ar sīpola šķēlīti vai majonēzi vai arī garšo labi tāpat. Vienkārši iet vislabāk kopā ar citiem produktiem.” (Sieviete, 37)

„Ir grūti izgāzties, taisot suši ar lasi.” (Vīrietis, 26)

„Ja lasis ir patiešām svaigs, tad tāds suši sanāk gardāks pat par treknu tunci.” (Sieviete, 28)

2. Ču-Toro - vidēji trekns tuncis

29,4% izvēlētos vidēji treknu tunci. Šis tunča veids izrādījies populārākais starp visiem tunčiem.

foto: Shutterstock

„Tas izkūst mutē. Tik gardi!” (Vīrietis, 47)

„Maguro (zilais tuncis) un trekns tuncis ir klasika, bet es labāk dodu priekšroku vidēji treknam tuncim.” (Sieviete, 25)

„Tam ir perfektais daudzums tauku.” (Vīrietis, 24)

3. Negi-toro, tuncis ar zaļajiem lociņiem

foto: Shutterstock

„Man patīk piesātinātā garša.” (Vīrietis, 36)

„Negi-toro ir tik labi, ka es varētu tos apēst pat tonnu.” (Sieviete, 21)

„Tas ir vienīgais veids, kā varu ieēst jēlas zivis.” (Sieviete, 31)

4. Maguro – zilais tuncis

foto: Shutterstock

„Es varu ēst šo suši bez jebkādiem uztraukumiem.” (Vīrietis, 46)

„Tas ir vienlaikus lēts un ļoti atsvaidzinošs.” (Vīrietis, 28)

„Man vienkārši patīk klasika.” (Sieviete, 29)

5. Ikura - lašu ikri

foto: Shutterstock

„Es vienmēr pasūtu ikura pirmo un nejūtos apmierināta, ja neesmu to dabūjusi.” (Sieviete, 31)

„Man patīk, kā ikri uzsprāgst manā mutē.” (Sieviete, 20)

„Man patīk tā sāļā garša.” (Vīrietis, 30)

Aptauja gan veidota, lai noskaidrotu iecienītākos suši pildījumus. Katru varētu uztaisīt dažādos veidos – virs rīsiem (nigirizuši), cilindrā (makizuši) , kas ir, iespējams, izplatītākais veids Latvijā vai arī konusā (temaki). Protams, ir arī dažnedažādi citi veidi, kā pasniegt šos jūras ēdienus.