Valters uz rokas uztetovē vecvecākus, Kārlis Zatlers - savu tēvu. FOTO
Mūziķa Valtera Frīdenberga kreiso roku rotā omītes Elizabetes un opīša Viļņa uztetovētie portreti.
Slavenības
2014. gada 24. jūnijs, 11:42

Valters uz rokas uztetovē vecvecākus, Kārlis Zatlers - savu tēvu. FOTO

Jauns.lv

Ko tikai ļaudis neizdomā sev uztetovēt?! Kāds uztetovē ziedu, kāds - briesmoni, kāds – sava mīļotā vārdu vai zīmīgu frāzi svešvalodā. Bet ir arī tādi, kas sev uz ķermeņa tetovē tuvinieku portretus. Piemēram, mūziķis Valters Frīdenbergs un eksprezidenta Valda Zatlera dēls Kārlis.

Valteram Frīdenbergam jau pirms dažiem gadiem uz kreisās rokas tapa viņa mirušās vecmāmiņas portrets. Tagad tam pievienojies arī vectēva tetovējums. Kāpēc? Tāpēc, ka vecvecāki Valtera dzīvē ieņēmuši vissvarīgāko vietu. Viņš jau kopš mazotnes

Dzīvojis pie viņiemTorņakalā, un ome un opis viņu uzaudzinājuši kā pašu bērnu. “Nevēlos stāstīt, kamdēļ nevarēju augt kopā ar vecākiem, tomēr esmu pateicīgs liktenim un ļoti laimīgs, ka visu apzinīgo mūžu varēju būt tieši vecvecāku gādībā, mācoties un smeļoties dzīves pieredzi no viņiem,” paskaidro Valters.

Tāpēc gadu pēc sāpīgā zaudējuma – vecmāmiņas nāves – Valters izvēlējies vienu no skaistākajiem omes portretu foto, ko reiz taisījis opis, un devies uz tetovēšanas salonu. Tur uz kreisās rokas, sirds pusē, tapis tetovējums. „Šo lēmumu pieņēmu tāpēc, ka ome vienmēr ir bijusi un vienmēr būs viens no maniem vistuvākajiem un nozīmīgākajiem cilvēkiem. Lai arī viņa tagad fiziski vairs nav man līdzās, gribēju, lai viņas esība būtu tuvumā man visu mūžu. Es jūtu, ka viņa ir tepat, mani pieskata, palīdz un sargā,” pirms pāris gadiem par vecmāmiņas tetovējumu žurnālam Kas Jauns atklāja Valters Frīdenbergs.

Pēc gada viņsaulē aizgāja arī Valtera vectēvs, kuram nu par godu un piemiņu ir tapis tetovējums – opīša portrets. „Zināju, ka tetovēšu arī vectētiņa bildi. Šie man ir memoriālie tetovējumi. Sapratu, kad tagad ir pienācis tas brīdis, kad opītis var būt blakus omītei, kas visu dzīvi kopā nodzīvoja līdz pat pēdējai stundiņai. Gadu pēc viņu nāves uztaisīju tetovējumus. Ļāvu viņu dvēselēm uzbraukt augšā, bez aizturēšanas,” paskaidro Valters.

Savukārt Kārlis Zatlers pirms dažiem gadiem sev uz rokas uztetovēja tēva – eksprezidenta Valda Zatlera portretu. Šo tetovējumu Kārlis gan ilgu laiku vairījās plašākai publikai atrādīt un centās valkāt apģērbu ar garām piedurknēm. Taču šovasar viņš vairs to neslēpj!

Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris,Anete Janševica