Jenny May medusmēnesi svin drifta sacīkstēs Grieķijā
Jenny May ar vīru Gati Babri Grieķijā gan atpūtušies, gan Maija vērojusi, kā Gatis piedalās drifta sacensībās.
Slavenības
2014. gada 6. oktobris, 07:48

Jenny May medusmēnesi svin drifta sacīkstēs Grieķijā

Jauns.lv

Neilgi pēc kāzām dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe divas nedēļas pavadījusi saulainajā Grieķijā. Mūziķe nebaudīja Grieķijas sauli, gulšņājot pludmalē, bet gan devās atbalstīt vīru Gati Babri auto sacensībās.

Šajā vasarā dziedātāja Jenny May salaulājās ar trīsgadīgās meitas Sāras tēti uzņēmēju Gati Babri. Nu abi izbaudījuši pirmo ceļojumu divatā, esot precēta pāra statusā. Lai arī brauciena mērķis bija mūziķes vīra dalība auto sacīkstēs, abiem tomēr izdevās pabaudīt divvientulību un romantiku medusmēneša noskaņās.

Atbalsta vīru un iepazīst auto pasauli

 „Gati jau sen ir interesējis drifts, bet līdz šim tas bija tikai vaļasprieks. Pagājušajā gadā pāris reižu bija izbraucis trasē ar drauga mašīnu, un tad saprata, ka grib tam pievērsties nopietnāk,” vēsta dziedātāja. „Vīram tik ļoti iepatikās šis sporta veids, ka viņš sāka būvēt pats savu sacensību mašīnu, kuru šogad pabeidza. Gatis jau piedalījās pāris sacensībās amatieru ProAm klasē un guva teicamus rezultātus. Pēc veiksmīgiem izbraucieniem sacensībās vairākkārt izcīnīja vietas uz goda pjedestāla un sāka braukt Pro klasē kopā ar profesionāļiem,” par sava vīra hobiju aizrautīgi stāsta Jenny May.

Viņa pati gan kopš meitas nākšanas pasaulē vairs nav asu izjūtu un ātruma cienītāja, bet vērot, kā vīrs piedalās sacensībās, patīk. „Arī meitai Sārai ļoti patīk ātrums un asas izjūtas. Viņa bieži vien treniņbraucienos sēž blakus Gatim un ir stāvā sajūsmā,” par vīra un meitas kopīgiem izbraucieniem priecājas dziedātāja.

Mācās montēt riepas

Grieķijā Jenny May pabija gan Pirgosā, gan Atēnās, gan Krētas pilsētā Hēraklijā, kur notika drifta sacensības. „Šis mums bija lielākoties sportisks izbrauciens, bet sanāca arī atpūsties,” atklāj mūziķe, kura vīram palīdzējusi sagatavoties sacensībām. „Iemācījos montēt riepas, rūpējos, lai vīrs ir paēdis. Man šīs lietas – auto pasaule un sacensības – ir kaut kas jauns, tāpēc bija interesanti. Agrāk neko no mašīnām nesapratu, bet nu jau drīz būšu īsta profesionāle,” ar jauniegūtajām zināšanām lepojas dziedātāja.

Samulsina grieķu virtuve

No sacensībām brīvajās dienās Maija ar Gati izbaudīja grieķu nacionālos ēdienus. „Centos eksperimentēt. Katrā maltītē izvēlējos kaut ko tādu, ko agrāk nebiju ēdusi. Lielākajā daļā izvēlēto ēdienu biju vīlusies. Ikreiz, kad saņēmu savu kārtējo „brīnumu” un pagaršoju to, manā sejā bija redzams viss, ko domāju par konkrēto ēdienu, kas apkārtējos izraisīja smieklu lēkmes,” smaidot atklāj dziedātāja. Taču daži ēdieni bijuši tik gardi, ka bijis vērts tos nogaršot.

„Vislielāko iespaidu uz mani atstāja arhitektūra, īpaši Atēnu akropole. Radās mistiska sajūta, ka ar vienu kāju esam tagadnē, bet ar otru – dziļā pagātnē,” par redzēto jūsmo dziedātāja.

Kasjauns.lv/ Foto: no Maijas Stuģes privātā arhīva