Raimondam Paulam šodien aprit 79. Apsveicam! FOTO
Šodien - 2015. gada 12. janvārī – komponists Raimonds Pauls svin savu 79. jubileju. Bet pirms gada Maestro saņēma Platīna disku par 4 CD antoloģijas albumu “Mūsu Maestro Raimonds Pauls.
Slavenības
2015. gada 12. janvāris, 15:37

Raimondam Paulam šodien aprit 79. Apsveicam! FOTO

Jauns.lv

Tieši šodien - 2015. gada 12. janvārī - slavenais pianists un komponists Raimonds Pauls svin 79 gadu jubileju. Apsveicam un piedāvājam ieskatu dažās fotogrāfijās no Masetro dzīves!

1936. gada 12. janvārī Rīgā, Iļģuciemā, stiklapūtēja un mājsaimnieces ģimenē pasaulē nāca puisēns, kuram vecāki deva vārdu Ojārs Raimonds.  Puika četru gadu vecumā sāka apgūst klavierspēli Rīgas Mūzikas institūta muzikālajā bērnu dārzā, bet 10 gadu vecumā tika uzņemts Emīla Dārziņa mūzikas skolā. Pāris gadus vēlāk viņš jau spēlēja klavieres dažādos deju ansambļos un sāka komponēt, bet 1953. gadā Raimondu Paulu uzņēma Hermaņa Brauna klavierklasē Latvijas Valsts Konservatorijā. To viņš pabeidza 1958. gadā un saņēma darbu Latvijas Filharmonijā, bet 1962. gadā Pauls vēlreiz uzsāk studijas Konservatorijā, šoreiz Jāņa Ivanova kompozīcijas klasē.

Raimonds Pauls ir sacerējis simtiem, citas par citu populārākas dziesmas, sarakstījis mūziku sešiem mūzikliem, trim baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, kā arī teātra izrādēm. Paula dziesmas 11 reizes ir uzvarējušas Mikrofona dziesmu aptaujā, bet 1985. gadā viņam piešķirts PSRS Tautas skatuves mākslinieka nosaukums, bet 1995. gadā Paulam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par nopelniem Latvijas valsts labā.

Raimonds Pauls ir precējies ar Lanu Paulu, viņiem ir meita Anete un divas mazmeitas – Annemarija un Monika.

Komponists Raimonds Pauls

gallery icon
28

Kasjauns.lv/FOTO: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva