Ko par Eirovīzijas kandidātiem saka žūrija? FOTO. VIDEO
LTV1 konkursa „Supernova 2015” pusfinālā žūrijas sastāvā bija: Guntars Račs (no labās), Ieva Kerēvica, Intars Busulis un Kaspars Roga.
2015. gada 22. februāris, 05:32

Ko par Eirovīzijas kandidātiem saka žūrija? FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Jau šodien noskaidrosim LTV1 konkursa „Supernova 2015” uzvarētāju, kuru sūtīsim uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu. Finālisti ir četri, atcerēsimies, ko par viņiem iepriekš sacīja žūrijas komisijas locekļi: Vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, mūzikas producents Guntars Račs, dziedātājs Intars Busulis un grupas „Prāta vētra” bundzinieks Kaspars Roga.

„ElektroFolk” ar dziesmu „Sundance”

Ieva Kerēvica: „Man ir vairāki ieteikumi. Domāju par tiem diezgan bieži. Vērsīšos pie solistes. Gribētu, lai vīrieši ņem to vērā. Jūs esat īpaša būtne – sieviete - starp vīriešiem. Šis mūzikas žanrs prasa iezīmēt jūsu būtību harizmātiskāku. Gribētu sagaidīt amazoniskāku, tādu kā vadones enerģētiku. Sievietei jābūt kā galvenajai vilcenei, kas ved vīriešus pa priekšu. Gan vokāli, gan enerģētiski. Tas ir vienīgais, kas mani nomocīja pēdējā laikā.”

Guntars Račs: „Turpinot Ievas sacīto, ja tīri vizuāli - Iveta būtu baltā Nāras kleitā, varbūt tas arī izceltos. Nopietns pieteikums finālam. Ja jūs aizbrauktu uz Austriju, man nebūtu kauns.”

Intars Busulis: „Mani nekas nemulsināja. Var piekrist Ievai, ka jāatdzīvina meitenes klātbūtne šovā.”

Kaspars Roga: „No pusdziesmas jums enerģija parādījās tāda pati, kā pirms tam bija redzēta un dzirdēta. Kas attiecas uz dāmas tēlu, man viss ir pietiekoši, jo ir sarkanas lūpas, es viņu redzu, un man bail, ja uzvilksiet baltu kleitu, kā šeit izskanēja ieteikums, tad tas aizies overdozā. Jo šobrīd vizuālais tēls jums ir ļoti labs, salīdzinoši ar to, kāds papagaiļu cirks notiek Eirovīzijā. Novēlu jums noturēties!”

Aminata Savadogo ar dziesmu „Love Injected”

Intars Busulis:

„Gaidīju šo priekšnesumu un pārliecinājos, ka nav nekā lieka. Viss numurs bija perfekts. Runājot Guntara Rača vārdiem, man nebūtu kauns, ja tu aizbrauktu uz Eirovīziju.

Ieva Kerēvica:

Absolūti piekrītu Intaram. Ir vēl viens pozitīvs moments – ik pa laikam televīzijā redzu tavu dziesmu un man ne reizi tā neapnika. Katru reizi kaut ko jaunu sadzirdu un atrodu. Ieteikums – ejot tālāk uz starptautisko skatuvi, iespējams izvērtēsi citas nianses, kas saistās ar vizuālajām lietām. Paldies par priekšnesumu.”

Guntars Račs:

„Ja visi tevi slavēs, arī nebūs interesanti. Ar interesi klausīšos, kas notiks tad, kad būs jāizpilda „dzīvie bekvokāli”, jo šobrīd tie skan ierakstā. Tev  ir jāatrod trīs vai četras dziedātājas, kuras spēs to izdarīt tikpat labi, cik tas skan ierakstā. Šis varētu būt klupšanas akmens finālā. Vēl mazliet kaitina dziesmā garie – a-a-a. Tie tagad katrā otrajā dziesmā skan. Bet foršs gabals.”

Kaspars Roga:

„Mani nekaitināja a-a-a. Bet, ja nopietni, braucot automobīli, skanēja šī dziesma, un secināju, kas tas ir absolūts pasaules gabals. To varētu izpildīt jebkura pop-dīva gan Eiropā, gan Amerikā. Kompliments dziesmai, aranžijai, producēšanai. Šonedēļ veicu eksperimentu ar sevi, vai galvā varu nodziedāt dziesmu, piedziedājumu, ko konkursa dalībnieki izpilda, un jūsu gadījumā to varēju izpildīt uzreiz. Trešais kompliments, ka šodien bez izmaiņām redzēju kolosālu sniegumu. Par bekvokālu runājot, ja tas ir nepieciešams, ņemtu uz skatuves arī bungas.”

MNTHA ar dziesmu „Nefelibata”

Guntars Račs: „Paldies par šo dziesmu ar nepacietību ne tikai es, bet arī skatītāji gaidīja, kas te notiks. Savā ziņā tu jau esi uzvarējusi šajā skarbajā cīņu, ko sauc par šovbiznesu, jo par tevi runā. Domāju vēl kādu brītiņu runās, jo kaut kas suģestējošs ir tavā dziesmā un tevī pašā. Tas nekur nav zudis šo nedēļu laikā. Turpini savu ceļu un skaties vienmēr citos virzienos.

Intars Busulis: „Ļoti hipnotizējoši. Tas ir kaut kas atšķirīgs, ne kā pieņemtais Eirovīzijas formāts. Esmu redzējis visas „Supernovas” un vienīgā, par ko nobalsoju, biji tu, jo spītīgi gribēju, lai tiec tālāk Man nebūs kauns ja tiksi tālāk, tāpat kā par Aminatu. Droši ej tālāk un turpini savu ceļu!”

Ieva Kerēvica: „Esmu iepriecināta. Redzu, ka kopš pēdējās tikšanās reizes esi daudz strādājusi - ir ļoti stabils dziedājums. Katrā notī var just, ka cilvēks gatavojas nopietnam konkursam. Joprojām esmu patīkami pārsteigta.”

Kaspars Roga: „Jāsaka liels paldies visas „Supernovas” žūrijas un producentu vārdā, ka atnācāt. Jūs esat tā, kas ir piešķīrusi jēgu šim projektam. Ir noticis brīnums, jo Latvija ir tik maza, ka nav iespējams katru gadu atrast ko tādu, par ko pēkšņi būtu tāda ažiotāža. Un tā ir pamatota, jo jums ir harizma un viss pārējais. Es jūs absolūti iedomājos uz Eiropas festivālu skatuvēm. Jūs nākat no reālās pasaules, pārstāvat mūziku, kas reāli skan un par ko cilvēki fano, nevis Eirovīzijas formātu. Prieks, ka esi atnākusi.”

Markus Riva ar dziesmu „Take Me Down”

Ieva Kerēvica:

„Paldies par priekšnesumu. Patīk šajā dziesmā vilciens, kas nelaiž vaļā un piedziedājums mani uzrunā. Bet ir vairākas citas sajūtas. Pirmkārt, ja būtu iespēja šīs nedēļas laikā katru dienu dziedāt dzīvajā, pēc nedēļas vokālajā ziņā dzirdētu citu jaudu tur, kur dziedi solo. Otra lieta, ieteikums no dažiem horeogrāfiem – nekad nesākt gabalu, esot uz ceļiem, jo nav, kur to sajūtu aizvest. Ja ir iespēja, ieteiktu apmainīt horeogrāfiju un ceļos krišanu ielikt pa vidu, tad būs jaudīgāk.”

Guntars Račs:

„Šoreiz būšu ļoti lakonisks. Tev ir lieliska iespēja veidot karjeru kā modelim, varbūt kā dziedātājam, bet mani tas pilnībā neizrunā. Neesmu tava auditorija, droši vien ir daudzi citi tūkstošiem, kam tas patīk.  Tie lai arī balso.”

Intars Busulis:

„Gribu apsveikt ar nenormāli labo videoklipu. Varbūt ieteiktu aiziet pie Ievas iesildīt balsi. Tev ir tā ekskluzīvā iespēja un varēsi ieriebt Račam, kurš teica, ka tev nedraud solo karjera. Es arī neesmu mērķaudiotorija, jo man nav krūštura, ko mest, un viss ierakstā skan skaisti, bet mēs zinām kā musdienās var uztaisīt, noregulēt savu balsi. Ieteiktu kaut vai klubos, kad spēlē, uzlikt savu gabalu un dziedāt.”

Kaspars Roga:

„Visu laiku redzu uzlabojumus. Redzēju videoklipu, jūsu žanram atbilstoši, ļoti kvalitatīvi uztaisīts. Jums viennozīmīgi ir daudz meiteņu piekritēji un arī minoritātēm neejat secen, kas Eirovīzijā pārstāv ļoti lielu daļu auditorijas. Domāju, ka par jums balsotu arī slāvu puse, vismaz tie, kas redzējuši TV šovā ar „Gribu pie Meladzies”. Vai tas kompensē to, ko par vokālu runāja žūrija? Nedēļas laikā daudz var izdarīt. Laiks vēl ir.”


Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, Facebook.com