foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Pašpasludināts Jēzus no Kenijas pārbijies par dzīvību
Sludinātājs Eliuds Simju, uzdodoties par Jēzu, riskē tikt sists krustā.
Trakā pasaule
2023. gada 19. marts, 16:04

Pašpasludināts Jēzus no Kenijas pārbijies par dzīvību

Kas Jauns Avīze

Kristietībā svarīga ir ticība, ka Jēzus pēc sišanas krustā augšāmcēlās. Kenijā šī krietnu kristiešu pārliecība kļuvusi par draudu viltvārdim, kurš sevi pasludinājis par Jēzu, tikai ne no Nācaretes, bet Tongarenas.

Sludinātājs Eliuds Simju no Bungomas Kenijas rietumos, tuvojoties Lieldienām, ir pamatīgi izbijies un vērsies policijā pēc aizsardzības. Viņš tik ilgi uzdevies par Jēzu, ka sekotāji nolēmuši pravieti sist krustā – ja reiz viņš ir Mesija, tad taču trešajā dienā augšāmcelsies un dosies uz debesīm.

“Mums noteikti jāpārbauda viņa ticība, tāpat kā tika pārbaudīts Jēzus Kristus,” saka kāds ciematnieks. “Mēs gribam zināt patiesību, vai viņš ir īsts Mesija,” piebalso cits vietējais.

Simju ir sektas “Jaunā Jeruzaleme” dibinātājs un līderis, kurš darbojas Lukhokves ciemā Tongarenas apgabalā. Ilgu laiku viņš apgalvojis, ka ir īstais Jēzus no Bībeles un var darīt brīnumus. Nav gan dzirdēts, ka Simju būtu pārvērtis ūdeni vīnā vai atmodinājis mirušos, bet vietējie to lietu ņēmuši nopietni.

Droši zināms, ka Simju dzimis 1981. gadā katoļu ģimenē, viņa vecāki miruši, kad zēnam bija astoņi gadi, viņš nav pabeidzis vidusskolu un kļuvis par zemnieku, divdesmit gadu vecumā apprecējies un ir astoņu bērnu tēvs. 2009. gadā Simju ģimenes strīda laikā pamatīgi dabūja pa galvu un nokļuva slimnīcā. Iznācis no tās, viņš sevī sajuta sludinātāja spējas.