Kristenai Stjuartei nerūp vinnēt "Oskaru"!
Eiropas kino pret amerikāņu kino esot kā diena pret nakti. Eiropā kinematogrāfi vēlas izstāstīt stāstu, bet Holivudā tikai domā, ka kļūt bagāti un slaveni, – ir pārliecināta Kristena Stjuarte, tāpēc „franču Oskars” – „Cēzara” balva – viņai šķiet daudz vērtīgāks apbalvojums nekā Amerikas Kinoakadēmijas godalga.
Slavenības
2015. gada 11. aprīlis, 04:40

Kristenai Stjuartei nerūp vinnēt "Oskaru"!

Jauns.lv

Aktrisei Kristenai Stjuartei (24) atpazīstamību un pasaules slavu atnesa Bellas loma sāgā „Krēsla”, taču viņu patiesībā nevilina ne slava, ne bagātība un pat ne kino cilvēku vidū prestižākā balva „Oskars”.

Intervijā ar „The Hollywood Reporter” Kristena Stjuarte norādījusi, ka viņai personīgi daudz svarīgāka ir dalība „nopietnās filmās”, kā, piemēram, lentē „Clouds Of Sils Maria”. Darbs pie šādiem projektiem viņai sniedz krietni vairāk gandarījuma nekā panākumi kases grāvējos. Viņa pat jokojot izteikusies, ka labāk dod priekšroku „franču Oskaram” [„Cēzara” balvai, kas ir augstākais apbalvojums kinematogrāfijā Francijā], nevis Amerikas Kinoakadēmijas balvai „Oskars”. „Es nekad mūžā neesmu domājusi – ak, reiz es vinnēšu „Oskaru”,” norādījusi Kristena. Viņa spēlējot kino jau no deviņu gadu vecuma, lai labāk izprastu šo industriju un kādu dienu varētu kļūt par režisori.

„Kāpēc mēs [kā sabiedrība] nepieminam faktu, ka tas ir vājprāts, ka tik daudz cilvēku ir tik pārņemti ar to visu,” par apmātību ar slavu izteikusies Stjuarte. Viņa arī paudusi pārliecību, ka slavenību buma kultivēšanā ieguldīts tik daudz līdzekļu, ka tas viss ir kā „liels, liels, liels zaļš naudas monstrs”, kas tik drīz nerimsies.

„Ir radusies pavisam jauna nozare – slavenību ziņas ir jauns izklaides veids,” uzskata Stjuarte. „Tā ir liela, sensācijām pārpilna, ellišķīga naudas ražošanas industrija, kāpēc lai tā mazinātos?”

Pēc vairākiem slavas virsotnē pavadītiem gadiem – pateicoties sāgai „Krēsla”, romānam ar Robertu Patinsonu un dēkai ar Rūpertu Sandersu – Kristena esot gandarīta, ka viņas karjera vairs nepiesaista tik daudz uzmanības un viņa var izvēlēties saturā pilnvērtīgākus projektus.

Filmā „Clouds Of Sils Maria” Stjuarte filmējusies kopā ar Žiljetu Binošu un Hloju Greisu Morecu. Kinolente ir franču producēta. Kristenas darbs filmā ļoti augstu novērtēts. Šā gada februārī viņa apbalvota ar „Cēzara” balvu jeb „franču Oskaru” kā viņa pati to nodēvējusi.

„Sākotnēji es nespēju pat noticēt, ka esmu nominēta, un tad es patiešām, patiešām nespēju noticēt, ka viņi to man piešķīra,” atceras Stjuarte. Viņa ir pirmā amerikāņu sieviete, kas apbalvota ar „Cēzara” balvu. Līdz šim vienīgais amerikāņu aktieris, kurš bija saņēmis šo apbalvojumu, ir Adrians Brodijs par lomu filmā „The Pianist”.

Kristena uzskata, ka filma „Clouds Of Sils Maria” lieliski parādot atšķirību, kāda pastāv starp Eiropas un Holivudas kino. „Viņi [Eiropā] taisa filmas, jo vēlas izstāstīt konkrētus stāstus. Viņi netaisa filmas tāpēc, lai kļūtu bagāti un slaveni. Tā ir milzīga atšķirība starp Eiropas un Amerikas kino!”

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press