foto: Nderim Kaceli / ipa-agenc/SIPA
Eirovīzija nākamgad nenotiks Ukrainā
Eirovīzijas uzvarētāji "Kalush Orchestra"
Mūzika
2022. gada 17. jūnijs, 14:20

Eirovīzija nākamgad nenotiks Ukrainā

Jauns.lv

Eirovīzijas organizatori ar nožēlu paziņojuši, ka nākamais starptautiskais dziesmu konkurss nenotiks Ukrainā, lai gan šīs valsts pārstāvji "Kalush Orchestra" uzvarēja šī gada Eirovīzijā.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) pēc Ukrainas uzvaras apspriedusies ar Ukrainas sabiedrisko raidorganizāciju "UA:PBC", kas Eirovīziju šai valstī organizējusi 2017. un 2005. gadā, par iespējām rīkot dziesmu konkursu.

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon
9

"Ņemot vērā kopš Krievijas iebrukuma notiekošo karu šī gada uzvarētājvalstī, EBU ir veltījusi laiku, lai veiktu pilnīgu novērtējumu un priekšizpēti gan ar "UA:PBC", gan trešo pušu speciālistiem, tostarp par drošības jautājumiem," teikts paziņojumā. "Eirovīzijas dziesmu konkurss ir viena no sarežģītākajām TV pārraidēm pasaulē. Pie tās strādā un to apmeklē tūkstoši, un tai ir nepieciešams 12 mēnešu ilgs sagatavošanās laiks."

Pēc objektīvas analīzes organizatori ar dziļu nožēlu ir secinājuši, ka, ņemot vērā pašreizējos apstākļus, Ukrainā nav iespējams nodrošināt drošības garantijas, kas ir vajadzīgas Eirovīzijas dziesmu konkursa vadīšanai, organizēšanai un producēšanai.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka tiks uzsāktas diskusijas ar BBC par to, vai Eirovīzijas dziesmu konkursu 2023. gadā būtu iespējams sarīkot Apvienotajā Karalistē, kuras pārstāvis šogad konkursā ieguva otro vietu.

"Mūsu nolūks ir, lai Ukrainas uzvara tiktu atspoguļota nākamā gada šovā. Tā būs mūsu prioritāte diskusijās ar iespējamo konkursa rīkotājvalsti," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka 14.maijā Turīnā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania".

Kā zināms, Ukrainas pārstāvji par 900 000 ASV dolāru (839 400 eiro) izsolē pārdevuši Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju trofeju.

Izsoles organizatori paziņoja, ka par iegūtajiem līdzekļiem tiks iegādāti divi bezpilota lidaparātu kompleksi "PD-2" Ukrainas armijas vajadzībām.