foto: AFP/Scanpix
Bijušais britu izlūkdienesta vadītājs: Putina 2023. gadā vairs nebūs. Kurš ieņems viņa vietu?
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 9. maija parādē Maskavā 2022. gadā.
Trakā pasaule
2022. gada 25. maijs, 06:50

Bijušais britu izlūkdienesta vadītājs: Putina 2023. gadā vairs nebūs. Kurš ieņems viņa vietu?

Jauns.lv

Bijušais MI6 (Lielbritānijas Slepenais izlūkošanas dienests) vadītājs Ričards Dirlavs uzskata, ka drīzumā Krievijas prezidents Putins nonāks sanatorijā un tas notiks ne gluži pēc viņa gribas. Pēc tam diktators zaudēs varu, bet 2023. gadā viņš vairs nebūs dzīvs.

Pēc bijušā MI6 vadītāja teiktā, Putins no Krievijas prezidenta amata varētu atkāpties jau līdz nākamajam gadam. Tomēr tas nav saistīts ar karu Ukrainā, bet gan 69 gadus vecā diktatora veselības stāvokli, atsaucoties uz vācu izdevumu "Frankfurter Rundschau", raksta "UNIAN".

Jau drīzumā Putinu var nosūtīt uz sanatoriju. No turienes viņš vairs neiznāks kā Krievijas prezidents un zaudēs varu, uzskata Dirlavs, kurš vadīja britu izlūkdienestu no 1999. līdz 2004. gadam.

"Es nedomāju, ka viņš 2023. gadā būs dzīvs," sacīja bijušais MI6 vadītājs.

foto: Kommersant/ Vida Press
Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs.

Dirlavs arī pieļāva, kas nomainīs diktatoru, kad viņš nomirs. Par jauno Krievijas prezidentu varētu kļūt Nikolajs Patruševs, agresorvalsts Drošības padomes sekretārs.

"Ja mana tēze apstiprināsies, un Putins noslēpsies sanatorijā, tas būs ticams aizstājējs. Un, protams, šajā scenārijā nomaiņa, visticamāk, būs pastāvīga," uzskata bijušais britu izlūkdienesta vadītājs.

Putins 9. maija svinībās 2022. gadā

Maskavā 9. maijā notiek svinības un militārā parāde par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju. Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā ...

gallery icon
18