foto: Instagram
"Nepārmetiet man nodevību." Maksims Galkins pirmo reizi atklāj, kā visu zaudēja pēc 24. februāra
Maksims Galkins
Slavenības
2022. gada 22. aprīlis, 21:58

"Nepārmetiet man nodevību." Maksims Galkins pirmo reizi atklāj, kā visu zaudēja pēc 24. februāra

Jauns.lv

Krievijas mākslinieks Maksims Galkins, kurš jau gandrīz divus mēnešus dzīvo Izraēlā, nācis klajā ar paziņojumu, ka gandrīz visas biļetes uz viņa šajā valstī plānotajiem koncertiem ir izpirktas, tāpēc viņš pievieno divus jaunus datumus. Daļa no naudas, kas iekasēta no biļešu pārdošanas, tiks ziedota palīdzībai Ukrainas bēgļiem. Vairums Galkina "Instagram" sekotāju viņu atbalstīja, taču atradās arī tādi, kas Maksimu nodēvēja par dzimtenes nodevēju. Šovmenis neklusēja, paziņojot, ka Krievijas varasiestādes pašas darījušas visu, lai viņa koncerti tur nenotiktu.

"Mīļie draugi! Tā kā uz jau izziņotajiem koncertiem, kā arī iepriekš iestudētajiem papildkoncertiem biļetes ir pārdotas, tad es ar tūres organizatoru pēc skatītāju lūgumiem izziņoju vēl divus papildkoncertus, trešo koncertu Telavivā 13. jūnijā un otro papildkoncertu Haifā 15. jūnijā.

Daļu nopelnītās naudas nolēmu pārskaitīt palīdzībai Ukrainas bēgļiem. Es domāju, ka tiem, kas biļetes jau ir nopirkuši, būs patīkami uzzināt, ka mēs šādā veidā kopā darīsim labu darbu," savā "Instagram" profilā informēja Galkins.

Viņš arī piebilda, ka mēs dzīvojam grūtā laikā un esam "liecinieki lielai cilvēku traģēdijai, pasaules mēroga humānajai katastrofai, kad miljoniem ukraiņu zaudē savu pajumti, zaudē savas mājas, ir spiesti pamest savu dzimteni, viņiem nav iztikas līdzekļu".

Tieši tāpēc daļu naudas Galkins sūtīs kā palīdzību tiem, kas cieš no Krievijas varasiestāžu rīcības.

Pēc dažiem negatīviem komentāriem un apsūdzībām nodevībā Galkins ierakstījis vēl vienu video, kurā pastāstīja, kā mainījusies viņa dzīve pēc 24. februāra.

Viņš paskaidroja, ka vienmēr mīlējis Izraēlas krievvalodīgo auditoriju - tieši tāpat kā Krievijas (un pat pieminēja Latvijas). Izraēlu Maksims nosauca par savu dzimto zemi, ar kuru daudz kas saistīts.

Lūk, ko teica Maksims Galkins:

"24. februārī es izvietoju pretkara ierakstu, es biju Maskavā. 23., 24. un 25. februārī notika filmēšana "Lučše vsjeh!" un tieši tur es arī biju. Izliku ierakstu, nākamo divu dienu laikā notika sekojošais:

Krievijas vara aizliedza manu seju reklāmas pauzēs, man norāva visus reklāmas līgumus, es pazaudēju reklāmas naudu.

Otrs - zaudēju koncertnaudu, jo dažādās Krievijas pilsētās, kur man bija jānotiek koncertiem, vietējās varasiestādes sāka tos aizliegt.

To darīja neklātienē, nesniedzot oficiālus paskaidrojumus, sāka iebiedēt vietējos organizatorus un tādēļ man sāka pārcelties vai vispār atcelt koncertus.

Mēģināju kaut ko darīt - nē, viss, neiespējami. Pārcēla koncertus uz rudeni, pēc tam tas sāka atkārtoties arī ar nākamajiem rudens koncertiem.

Jūs sapratīsiet, ja es neuzstājos tagad Krievijā, tas nav tāpēc, ka es negribētu un ne tāpēc, ka skatītājs būtu nobalsojis pret, nododot biļeti, bet tāpēc, ka šie koncerti ir kļuvuši aizliegti.

Dabiski, ka pēc tam daudzi skatītāji sāka nodot biļetes, šobrīd daudziem nav līdz koncertiem, vajadzīga nauda. Aizbraucu uz Izraēlu atpūsties, pie reizes ieplānoju šeit koncertus.

Es joprojām esmu gatavs uzstāties mīļotā Krievijas skatītāja priekšā, tāpēc nepārmetiet man nodevību.

Vienkārši jūs sev galvā norobežojiet varu un dzimteni. Es to vienmēr esmu atšķīris. Man nav robežu - ir skatītājs, zāle, skatuve."