foto: SplashNews.com/ Vida Press
Nīderlandes karalis spiests atvainoties par savas meitas 18. dzimšanas dienas svinībām
Slavenības
2021. gada 17. decembris, 19:48

Nīderlandes karalis spiests atvainoties par savas meitas 18. dzimšanas dienas svinībām

Jauns.lv

Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs atvainojies par savas 18 gadus vecās meitas – princeses Katarīnas-Amālijas dzimšanas dienas svinībām. Viņas augstība svinēja savu dzimšanas dienu karaļnama dārzā Hāgā 7. decembrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta "The Guardian", uz mantinieces svinībām bija uzaicināts 21 cilvēks. Visi bija vakcinējušies un veikuši testus.

Tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie noteikumi valstī pieļauj klātienē vien četrus viesus. Neskatoties uz to, ka karaliskā ģimene ievēroja visus nepieciešamos epidemioloģiskos mērus, sabiedrību samulsinājusi svētku svinēšana.

Vairāki masu mediji rakstīja, ka viesu bijis vairāki simti, bet šī infomācija tikusi noraidīta. Lai nu kā, karaliskajai ģimenei nācies sniegt paskaidrojumus.

Vilems Aleksandrs atzinās premjerministram Markam Rite, ka ballīte bijusi nevietā. Svētki notikuši laikā, kad Nīderlandē sākās sarežģīta situācija Covid-19 dēļ: slimnīcās pietrūkst gultu, ar pandēmiju cīnās armija.

"Karalis man pastāstīja, ka pēc nobriedušām pārdomām sapratis, ka organizēt cilvēku pulcēšanos bija slikta ideja... Ģimene centās ievērot noteikumus, pulcējoties brīvā dabā un ievērojot visus piesardzības pasākumus," teikts Hāgas parlamenta vēstulē.

Šobrīd valstī spēkā ir "lokdauns". Iedzīvotāji nedrīkst pulcēties vairāk par četriem cilvēkiem. Lielveikali, bāri un restorāni strādā tikai līdz astoņiem vakarā.

Visā pandēmijas laikā Nīderlandē ar koronavīrusu sasirguši vairāk nekā 2,8 miljoni cilvēku, bet miruši 20 tūkstoši iedzīvotāju. 

Nīderlandes karaļa ģimene atzīmē piekto valdīšanas gadadienu

Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs ar kundzi karalieni Maksimu un visām trim meitām atzīmējis piekto gadadienu, kopš ir šīs karalistes valdošais ...

gallery icon
17

Daiļā Nīderlandes princese Katarīna Amālija un viņas ģimene

gallery icon
39

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās