foto: EPA/Scanpix
Pidžamu ballīte "Ikea": sniegputeņa dēļ apmeklētāji pārlaiž nakti veikalā
Sniega vētra trešdienas vakarā aizputināja Olborgas ceļus, un "Ikea" apmeklētājiem un darbiniekiem nācās tur pārlaist nakti.
Trakā pasaule
2021. gada 3. decembris, 06:03

Pidžamu ballīte "Ikea": sniegputeņa dēļ apmeklētāji pārlaiž nakti veikalā

Jauns.lv

Dānijas pilsētā Olborgā sniegputeņa dēļ seši "Ikea" apmeklētāji un 21 darbinieks pārnakšņojuši veikala telpās, guļot apskatei izliktajās gultās, vēsta ziņu aģentūra “Associated Press”.

Spēcīgā sniega vētra apgrūtinājusi ceļu satiksmi, un veikalā iesprostotie cilvēki nav paspējuši laikus tikt prom. Saprotot, ka nakti nāksies pavadīt “Ikea”, viņi izlēmuši to izbaudīt un ieturējuši tur vakariņas.

“Mēs tikko kā ieraudzījām šokolādes Adventes kalendāru un apēdām to,” sniegputeņa vakarā pastāstīja veikala vadītājs Pīters Elmozs. “Tagad mēs skatīsimies futbolu un nedaudz izklaidēsimies. Neskatoties uz apstākļiem, atmosfēra šeit ir lieliska!”

Elmozam laikapstākļi jau iepriekš bija radījuši sliktu priekšnojautu. “Jau ap plkst. 16, kad parasti mainās darbinieki, mēs jutām, ka ir satiksme ir problemātiska. Vakarā mēs sapratām, ka doties prom vairs nav droši.”

Visi veikalā palikušie pārnakšņoja veikalā izvietotajās gultās. Kā sacīja Elmozs, cilvēki varēja “izvēlēties tieši tās gultas, ko vienmēr gribējuši izmēģināt”.

Soctīklos tika ievietots video, kurā redzams, kā veikala vadītājs pārējiem dzied šūpuļdziesmu. 

Starp veikalā nakti pārlaidušajiem cilvēkiem bija arī daži darbinieki no blakus esošā rotaļlietu veikala.

“Tas ir daudz labāk, nekā pārnakšņot mašīnā. Te ir bijis ļoti jauki un silti, un mēs esam ļoti priecīgi, ka viņi mūs ielaida,” sacīja rotaļlietu veikala darbiniece Mišela Bareta. “Mēs visi vienkārši pasmējāmies par situāciju, jo mēs visticamāk neko tādu vēlreiz nepiedzīvosim.”