foto: Pexels.com
Sodīta Austrijas ķirurģe, kura pacientam amputēja nepareizo kāju
Attēlam ilustratīva nozīme.
Trakā pasaule
2021. gada 2. decembris, 11:59

Sodīta Austrijas ķirurģe, kura pacientam amputēja nepareizo kāju

Jauns.lv

Ķirurģe tikusi pie 2700 eiro liela naudassoda, jo pacientam Freištates kīnikā apmutējusi nepareizo kāju, vēsta britu raidorganizācija “BBC”.

Šo trešdien tiesa Lincā lēma, ka 43 gadu vecā ķirurģe ir vainojama rupjā nolaidībā, un piemēroja viņai naudassodu 2700 eiro apmērā. Kamēr viņa savu kļūdu atzina, viņa neuzskata, ka būtu rīkojusies ar lielu nolaidību. 

Lai gan pats pacients devās viņsaulē pirms šis gadījums tika skatīts tiesā, viņa atraitne saņēma 5000 eiro zaudējumu atlīdzībai.

Stājoties tiesas priekšā, ķirurģe sacīja, ka notikusi komunikācijas kļūda. Vaicāta, kādēļ amputēšanai atzīmējusi labo, nevis kreiso kāju, viņa sacīja: “Es vienkārši nezinu.”

82 gadu vecajam pacientam, kuram šī gada 18. maijā Freištates kīnikā bija paredzēts operācijas laikā amputēt kreiso kāju, tika noņemta labā. Šī kļūda tika atklāta tikai divas dienas vēlāk, kad ārsti veikuši pārsēja maiņu. Pēcāk tika noskaidrots, ka ķirurģe pirms operācijas atzīmējusi nepareizo kāju.

Pēc kļūdas konstatēšanas pacientam tika paziņots, ka nāksies atvadīties arī no otras kājas, ko sākotnēji bija paredzēts amputēt.

Freištates klīnikas vadītājs pēc incidenta publiski atvainojās par notikušo un sacīja, ka tas bija “neveiksmīgu apstākļu virknes rezultāts".

Kopš notikušā ārste ir sākusi darbu citā klīnikā, un var tiesas spriedumu pārsūdzēt.