foto: Pexels.com
Mājas pagalmā Anglijā no gaisa izšļakstīti lidmašīnas pasažieru izkārnījumi
Trakā pasaule
2021. gada 20. oktobris, 13:21

Mājas pagalmā Anglijā no gaisa izšļakstīti lidmašīnas pasažieru izkārnījumi

Jauns.lv

Vindzoras un Meidenhedas aviācijas forumā izskanējusi informācija par nepatīkamu atgadījumu Vindzorā, Anglijā, kad no lidmašīnas pār kādu mājas pagalmu tika izlieti cilvēku radītie tualetes atkritumi, raksta BBC.

Vindzoras un Meidenhedas padomes locekle Karena Deivisa sacīja, ka bijusi "šausmās", dzirdot par šo incidentu. Viss vīrieša mājas pagalms, dārza lietussargi un arī viņš pats tikuši pārklāti ekskrementiem. Negadījums noticis šī gada jūlija vidū.

Zināms, ka lidmašīnu tualetes notekūdeņi tiek uzglabāti īpašās tvertnēs, bet to saturu parasti iznīcina, tiklīdz lidmašīna ir nolaidusies.

"Es zinu, ka katru gadu notiek vairāki incidenti ar sasalušiem lidmašīnu notekūdeņiem, taču šoreiz tie nebija sasaluši, un viss viņa dārzs tika nošļakstīts ļoti nepatīkamā veidā," sacīja Deivisa. "Tai brīdī cilvēks atradās dārzā, tāpēc tā bijusi patiešām briesmīga pieredze."

Deivisa piebilda, ka cer, ka nekas tāds nebūs jāpiedzīvo vairs nevienam Vindzoras iedzīvotājam.

Savukārt padomnieks Džons Boudens notikušo raksturoja kā "vienu iespēju no miljarda". Viņš norādīja, ka siltais laiks, visticamāk, ekskrementus izkausējis, tāpēc tie uz zemes nokļuvuši šķidrā veidā.

Arī citi eksperti šo incidentu nodēvējuši par "ļoti retu". Zināms, ka iepriekš bijuši gadījumi, kad uz zemes no lidmašīnas nokrīt tā saucamais "zilais ledus" - lidmašīnas notekūdeņi, kas sajaukti ar dezinfekcijas līdzekli. Tā gadījies tāpēc, ka tualetes mēdza noplūst. Mūsdienās izstrādātās vakuuma tualetes lidmašīnā esot daudz drošākas.

Tomēr, ja lidmašīna atradusies gaisā zemāk par 1829 metriem, "varētu būt, ka kaut kas iztecējis no ventilācijas atveres nelielā augstumā".

Incidentā iesaistītās aviosabiedrības nosaukumu gan Deivisa neatklāja, vien piebilstot, ka tā "bāzēta vietā, kas ir ļoti tālu no šejienes".

Cietušais vīrietis ar aviokompāniju esot sazinājies, bet tā sākotnēji noliegusi, ka tai piederoša lidmašīna šķērsojusi minēto teritoriju. Vēlāk gan apstiprinājies, ka lidmašīna tiešām pārlaidusies pāri cietušā pagalmam, jo tas redzams lidmašīnu maršrutu izsekošanas lietotnē. 

Iedzīvotājs gan nolēmis neiesniegt prasību apdrošināšanā, jo nevēlējies, lai incidenta rezultātā nākotnē pieaug īpašuma apdrošināšanas cena.