Slavenības
2021. gada 18. septembris, 05:49

Apzinātības konsultants Juris Grave 55 gados sagaida pasaulē dēlu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Apzinātības un apzināto attiecību konsultants Juris Grave (55) jeb Bharganath ar dzīvesbiedri Bhavani Prem (38) kļuvuši par vecākiem pirmajai kopīgajai atvasei, raksta žurnāls "Kas Jauns". 1. septembrī puisēnam oficiāli dokumentos ierakstīti divi vārdi – Ludvigs Satja Grave.

Retrītu vadītāju un "Mīlestības mistērijas skolas" dibinātāju pirmdzimtais pasaulē nācis 14. augustā, neilgi pirms tēva 56. dzimšanas dienas, un Juris priecājas, ka mazulis atnācis gluži kā dāvana jubilejā.

“Mums ir piedzimis brīnišķīgs puisītis, ļoti gudrs, smaidīgs bērniņš, un tas ir saprotams, jo viņš, kā jau visi mazuļi, ir ciešā saskarsmē ar eņģeļiem,” vaicāts par ģimenes pieaugumu, ar "Kas Jauns" priekā dalījies laimīgais tētis. Kā zināms, savulaik Juri Gravi saistīja ģimenes dzīve ar pazīstamo TV seju Evelīnu Kovaļevsku [tagad Strazdiņu], un abi ir vecāki jau pieaugušiem bērniem – dēlam Frīdriham un meitai Beatrisei.

Juris atzīst, ka ar jaunākā dēla māmiņu Bhavani nav steigušies jaundzimušajam puikam dot vārdu uzreiz pēc dzimšanas. Abi izlēmuši vispirms mazuli iepazīt un tad izlemt, kā bērnu sauks. “Dēls piedzima 14. augustā, bet vārdus reģistrējām tikai 1. septembrī,” atklāj Juris un Bhavani, kuru atvase nosaukta par Ludvigu Satju Gravi.

Pirmais vārds Ludvigs dēlam dots, godinot senčus, jo vairākās paaudzēs Gravju dzimtā bijuši Ludvigi. Otrs vārds Satja tulkojumā no sanskrita nozīmē ‘patiesība’.

Producentu apvienības "Beta fakts" vadītājs un TV3 raidījuma "Bez tabu" kādreizējais producents Juris Grave pirms vairākiem gadiem izlēma pielikt punktu radošajām gaitām mediju vidē. Nu jau krietnu laiku Grave ir pievērsies sevis izzināšanai un garīgo līdzsvaru dzīvē palīdz rast citiem. Pēc aiziešanas no mediju jomas Grave sevis meklējumos devās uz Indiju, kur smēlās vēdu, šamanisma, Dao, sūfisma un budisma zināšanas, un tagad sevi dēvē citā vārdā – par Bharganath.

Jura dēla mamma ir latviešu sieviete, kura arī sevi dēvē nevis vecāku dotajā vārdā, bet gan pašas izvēlētā – par Bhavani Prem. Mīļotie iepazinušies vairāk nekā pirms desmit gadiem tantras retrītā, pēc kura vienojušies turpināt praktizēt un iet šajā zinātnē dziļāk. Pāris kļuvis par apzinātības un apzināto attiecību konsultantiem – nodibinājuši "Mīlestības mistērijas skolu", kur nodarbībās sniedz iespēju izzināt laimīgu attiecību noslēpumus. Tāpat abi vada kursus, grupas un retrītus dažādās valstīs, kā arī līdz šim zināmi kā sakrālā ceļojuma – festivāla "Gara vasara" – organizatori.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!