foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Laima Vaikule zaudē savu uzticamo draugu
Slavenības
2021. gada 2. augusts, 14:11

Laima Vaikule zaudē savu uzticamo draugu

Jauns.lv

"Vakardien mani pameta mans visuzticamākais draugs Buča," tā 2. augustā sociālās saziņas tīklā "Instagram" savās bēdās dalījās dziedātāja Laima Vaikule, šādi paziņojot, ka mūžībā devies viņas franču buldogs, kas saimnieces sirdi priecēja vairāk nekā desmit gadus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo 20 gadu laikā Laimai suņi bijuši vienmēr. Pirmā viņas mīlestība bija rotveilers Kendija, ko Vaikule iegādājās vēl padomju laikos. Laima Kendiju ļoti mīlējusi, taču šo suni piemeklēja traģisks liktenis – viņu nācās iemidzināt pēc tam, ka Kendija vairākas reizes sakodusi Laimas tuviniekus. Pēc Kendijas nāves Laima Vaikule sapratusi, ka tukšā mājā atgriezties nevēlas, tāpēc Maskavā uzzinājusi par lielajiem amerikāņu buldogiem, un ilgus gadus Vaikules mīluļi bija šīs sugas suņi Džimis jeb Džindžers un Feirija, kuriem piedzima 15 (!) kucēni. Ar laiku Latvijas čempionam Džimim un Feirijai pievienojās Džima meita Podziņa, bet tad arī Laura. Kad viņi viens pēc otra devās uz citiem medību laukiem, Vaikules mājās ienāca franču buldogs Lelle, tad Buča, kuram vēlāk pievienojās šķirnes māsa Emija, ko Laima jokojot sauc par Eimiju Vaithausu – tāpēc, ka Laimas māja Jūrmalā ir baltā krāsā.

Laima Vaikule par franču buldoga Bučas saimnieci kļuva pirms vairāk nekā desmit gadiem. Franču buldoga izcelsme ir saistāma ar vācu un angļu buldogie. Deviņpadsmitā gadsimta industriālās revolūcijas laikā uz Franciju pārcēlās daudzi amatnieki, kuri paņēma līdzi savus mazos suņus. Francijā mazie angļu buldogi krustojās ar vācu buldogiem, rezultātā radās mazi buldogi ar franču raksturu, kuri drīz vien kļuva pazīstami kā Bouledogue Français (franču buldogs). Viņi kļuva par augstākās sabiedrības sieviešu un amatnieku galvenajiem pavadoņiem.

Šīs šķirnes suņi izceļas ar ļoti labu humora izjūtu, tādēļ viņus dēvē par suņu pasaules klauniem. Franču buldogs ir saprātīgs, ļoti sirsnīgs, mīlīgs, apķērīgs, jūtīgs, rotaļīgs, iecietīgs pret bērniem, mundrs, bet reizēm ļoti trakulīgs. Diemžēl Laimas Vaikules Buča nu ir devies mūžībā un, visticamāk, tiks apglabāts “Citos medību laukos” – dzīvnieku kapsētā, kur atdusas visi citi dziedātājas suņi.

Tā izskatās Laimas Vaikules īpašumā 2019. gada vasarā

Tā izskatās estrādes zvaigznes Laimas Vaikules Jūrmalas īpašumā 2019. gada vasarā.

gallery icon
24
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās