Hanzas peronā aizvadīta festivāla bez distances “Var! Būt!” pirmā diena

30. un 31. jūlijā Vasaras perona terasē norisinās jauns pilsētas festivāls bez distances “Var! Būt!”. Tajā piedalīsies vairāk kā 20 ...

gallery icon
228
Mūzika
2021. gada 31. jūlijs, 09:10

Dejas lietū un prieks par socializēšanos: aizvadīta festivāla "Var! Būt!" pirmā diena

Jauns.lv

30. jūlija lietainajā vakarā ļaudis Rīgā devās uz festivālu bez distances, kam dots nosaukums "Var! Būt!". Vējainais un vēsais vakars netraucēja mūzikas un kultūras cienītājiem atpūsties un priecāties par pavadīto laiku, izbaudot populāru mūziķu un dīdžeju priekšnesumus.

Ar igauņu indīroka grupas "Ewert and The Two Dragons", dziedātājas Lindas Leen, poproka grupas "Carnival Youth" un eksperimentālā soul-pop trio "Kautkaili" uzstāšanos uz "Vasaras perona" skatuves, kā arī ģitārista Matīsa Čudara un bundzinieka Ivara Arutjunjana dueta, saksofonista Denisa Paškeviča modulāro sintezatoru mūzikas projekta "TEN KA", elektroniskās mūzikas mākslinieces Sign Libra, hiphopa mākslinieka Fiņķa un mūžīgā eksperimentētāja Platona Buravicka uzstāšanos uz "Hanzas perona" skatuves, 30. jūlijā noslēdzās pilsētas festivāla "Var! Būt!" pirmā koncertdiena.

Festivālā piedalās vairāk kā 20 mūziķu apvienības.

foto: Juris Rozenbergs
Jakās ar kapucēm un lietus plēvēs, cilvēki priecājas izbaudīt pilnvērtīga vasaras festivāla sajūtu.

Festivālā darbojas trīs skatuves, uz kurām uzstājas gan mūziķi, gan dīdžeji. Uz "Vasaras perona" skatuves muzicēs publikai jau labi zināmi mākslinieki, bet "Hanzas perona" iekštelpu skatuves atvēlētas izzinošākai un intīmākai muzikālajai gaisotnei, kā arī dīdžeju setiem, kas ilgst līdz pat trijiem naktī. "Var! Būt!" ideja ir atdzīvināt krietni panīkušo Rīgas mūsdienu kultūras dzīvi un piedāvāt kvalitatīvas popmūzikas, roka, hiphopa, elektronikas un vēl citu žanru mūzikas cienītājiem izbaudīt īstenu vasaras festivāla sajūtu jau šogad.

"Gan organizētāji, gan mūziķi, gan skatītāji ir burtiski izslāpuši pēc normālas, cilvēciskas un kulturālas laika pavadīšanas kopā," saka viens no festivāla organizētājiem, pasākumu aģentūras "Ideju institūts" direktors Guntis Ērglis-Lācis. "Ieilgušais dažādo ierobežojumu laiks lieliski ļāvis saprast, ka mūsdienu cilvēkam ir tik tiešām svarīgi kvalitatīvi atpūsties un socializēties ar līdzīgi domājošajiem, tādēļ arī pasākumu organizēšanai joprojām nevienkāršajos laikos apmeklētājiem piedāvājam iespēju izbaudīt pilnvērtīga vasaras festivāla sajūtu."

“Lai arī mūsu festivālā uzstāsies vairāki ārvalstu mākslinieki, tas šobrīd drīzāk ir liels retums, nevis ierasta situācija, tādēļ "Var! Būt!" ir iespēja izcelt tieši Latvijas mūziķu dažādību un patiesībā ļoti augsto profesionālo līmeni, dodot daudziem iespēju parādīt sevi plašākai publikai un turpināt izaugsmi,” uzsver arīdzan festivāla organizētāja, kultūrtelpas "Hanzas perons" direktore Ieva Irbina. "Vislabāk mūsu mākslinieku kvalitāti var novērtēt tieši īstos klātienes koncertos, kad mūziķi rada ne ar ko neaizstājamo un emocionālo atgriezenisko saiti ar publiku. Festivālu kultūra ir nemirstoša vērtība, ko kārtējo reizi apliecinās arī "Var! Būt!"."

Festivālu var apmeklēt tikai Covid-19 sertifikātu saņēmušie.