Slavenības
2021. gada 31. jūlijs, 07:51

"Lēnā garā metīšu mieru," - Raimonds Pauls paziņo par skatuves gaitu beigām

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai arī maestro Raimonds Pauls (85) savulaik atzinis, ka būšana uz skatuves un darbošanās muzikālajā jomā tur viņu pie labas veselības, šovasar, visticamāk, būs pēdējie viņa lielie koncerti, žurnālam "Kas Jauns" atklājis tautā mīlētais skatuves mākslinieks.

Paulam šis gads kā allaž bijis ražīgs laiks, neraugoties uz to, ka pandēmijas ēnā nenotika neskaitāmi plānotie koncerti. Liels notikums Maestro bija nupat izskanējušais 85 gadu jubilejai veltītais koncerts ar izcilo operdziedātāju Elīnu Garanču, tam Pauls gatavojies pusgadu. Viņš uzsver, ka ar šādas klases dziedātāju ir liels gods būt kopā uz skatuves. “Garanča ir Garanča. Viņa ir pasaules mēroga dziedātāja ar visaugstāko meistarību. Viņa izdarīja patīkamu žestu, ka atbrauca un nodziedāja ar mani. Man tas ir kā ar Marisu Jansonu spēlēt kopā,” saka Pauls.

Elīna Garanča saņem "Lielo mūzikas balvu"

2021. gada 23. un 24. jūlijā Latvijas Nacionālajā teātrī noritēja divi Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncerti. Pēc otrā koncerta ...

gallery icon
43

“Viegli man ar viņu nav, viņa ir augstākā klase, operdziedātāja. Bet – ja jau piekrita ar mani iziet uz skatuves, tad zināja, uz ko viņa gāja. Viņa ir sasniegusi visas virsotnes un var šodien darīt, ko viņa grib. Apbrīnas vērts, ka Elīna līdz šai dienai netēlo no sevis zvaigzni. To, ko viens otrs no mūsējiem skatuves darboņiem dara,” saka Pauls, kurš arī pats piebilst, ka nav no tiem māksliniekiem, kas tēlo lielu un nepieejamu zvaigzni. “Kas man ko tēlot? Dievs pasarg! Tas taču ir muļķīgi!”

Runājot par turpmākajām gaitām savā radošajā darbībā, Pauls kļūst domīgs. Jā, Maestro ik pa laikam dzirdēts izsakoties, ka drīz jau metīs mieru skatuves gaitām, reizēm šķietot – nu ir pārspēlējies, taču pēc laika jau atkal tāpat paziņo, ka viņam prātā jauna koncertprogramma.

Tagad Pauls nevairās atklāt, ka, visticamāk, pienācis laiks drīzumā tiešām aiziet no skatuves. Šovasar "Jūrmalas festivāla" atklāšanas koncerts "Raimonds Pauls. 4. vilnis" bijis sava veida atvadīšanās no skatītājiem.

Koncerts "Raimonds Pauls. 4. vilnis"

2021. gada 27. jūlijā Dzintaru koncertzālē ar Raimonda Paula mūzikas programmu un krāšņu solistu parādi, kas veltīta Maestro 85. gadu ...

gallery icon
157

“Man ir jāatspēlē savi parādi. Tāpēc domāju, ka lēnā garā uz rudeni arī metīšu mieru skatuvei. Lai arī to esmu teicis daudzus gadus atpakaļ, šoreiz tam tiešām ir savi iemesli. Man ir bijuši tādi momenti, kas liek domāt par to, ka tomēr jābeidz koncertēt. Veselība… Arī ar kājām neiet tā, kā vajadzīgs. Vienvārdsakot, negribu ar to spekulēt. Kā būs, rādīs laiks. Es vadīšos no esošās situācijas,” sarunā atzīst Maestro.

Skatītāji ierodas uz koncertu "Raimonds Pauls. 4. vilnis"

2021. gada 27. jūlijā Dzintaru koncertzālē ar Raimonda Paula mūzikas programmu un krāšņu solistu parādi, kas veltīta Maestro 85. gadu ...

gallery icon
222

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!