foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: 60 dabiska izmēra ziloņi Londonas parkos
2021. gada 5. jūlijs, 17:25

FOTO: 60 dabiska izmēra ziloņi Londonas parkos

Jauns.lv

Lai mudinātu domāt par veidiem, kā cilvēki un dzīvnieki varētu blakus cits citam labāk sadzīvot, Londonā uzstādītas 60 dabiska izmēra ziloņu instalācijas.

60 ziloņu skulptūras ir daļa no bezpeļņas organizāciju "CoExistence" un "Elephant Family" sadarbības projekta, kas izvietojuši grandioza izmēra dzīvnieku skulptūras Londonas urbānajā vidē.

Londonā izvietotas 60 dabiska lieluma ziloņu statujas

Lai mudinātu domāt par veidiem, kā cilvēki un dzīvnieki varētu blakus cits citam labāk sadzīvot, Londonā uzstādītas 60 dabiska izmēra ...

gallery icon
29

"Coexistence" mērķis ir atrast veidus, kā sabiedrība un savvaļas dzīvnieki varētu labvēlīgi eksistēt blakus, ņemot vērā, ka pēdējā gadsimta laikā pasaules iedzīvotāju un savvaļas iemītnieku proporcijas ir krasi mainījušās.

1937. gadā aptuveni 66% Zemes virsmas bija cilvēku neskarta, un uz tās dzīvoja aptuveni 2,3 miljardi cilvēku. Patlaban uz pasaules dzīvo 7,8 miljardi cilvēku, taču cilvēka neapdzīvota daba ir no kopējās Zemes platības ir tikai 35%. 

Projekts ne tikai informē sabiedrību par vides krīzēm, bet arī ar  instalāciju palīdzību vāc ziedojumus organizācijām Indijā, kas atbalsta iezemiešu kultūru un izvieto tehnoloģijas un infrastruktūru, lai veicinātu cilvēku un dzīvnieku blakus eksistēšanu.

Projekts plāno izvietot aptuveni 500 dabiska izmēra dzīvnieku skulptūras arī citviet pasaulē tuvāko gadu laikā. Londonas parkos tiks izvietoti arī 37 apdraudētu un izmirušu putnu atveidojumi. 

Skulptūras tiek izgatavotas četros dažādos izmēros, taču katra no tām ir unikāla. Tie var būt pat 4,5 metrus augsti un 350 kilogramus smagi. 

Projekta veidotāji sadarbojas ar iezemiešu kopienām Indijā, kas ikdienā dzīvo blakus savvaļas dzīvniekiem, lai izveidotu pēc iespējas reālākus dzīvnieku atveidojumus.